Haberler

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı kim olacak? İsim veren Özdağ'dan siyaset kulislerini sarsacak kehanet

Güncelleme:

İYİ Parti'li Halil İbrahim Oral'ın, Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığı için kullandığı "Alevi kimliği sunniler için endişe" ifadesi gündem oldu. Akşener bu sözler nedeniyle Kılıçdaroğlu'ndan özür dilerken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Özdağ, "Konuşma Akşener'in onayı olmadan yapılamaz. Akşener 6'lı masada Yavaş'ın ismini önerecek. Kabul edilmesini istediği için değil, reddedilmesi için. Yavaş reddedilince kendisi masayı dağıtıp tavşan aday olacak" dedi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral geçtiğimiz günlerde katıldığı bir YouTube yayınında, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığına değinen Oral, "Aleviler bizim kardeşimizdir, Kılıçdaroğlu'nun alevi olması benim açımdan bir engel değil. Ama Türk toplumu açısından, yani sunni diyebileceğimiz daha Müslüman kesim tarafından bu bir endişedir. Bu bir oy verilmemesi gereken bir problemdir" demişti.

AKŞENER, KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖZÜR DİLEDİ

Oral'ın gündem olan sözleri sonrasında İYİ Parti lideri Meral Akşener, hem Kılıçdaroğlu'ndan hem de tüm alevilerden özür diledi. Bu gelişmenin hemen ardından da Oral, İYİ Parti disiplin kuruluna sevk edildi.

İYİ Partili vekilin, Kılıçdaroğlu çıkışı ne anlama geliyor? Ümit Özdağ'dan siyaset kulislerini sarsacak kehanet

"6'LI MASADA YAVAŞ'IN İSMİNİ ÖNERECEK"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan ise konuyla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. Twitter hesabından açıklama yapan Özdağ, "Bu konuşma Akşener'in onayı olmadan yapılamaz. Akşener 6'lı masada Yavaş'ın ismini önerecek. Kabul edilmesini istediği için değil, reddedilmesi için. Yavaş reddedilince kendisi masayı dağıtıp "tavşan" aday olacak. Kılıçdaroğlu, bu oyunu masada Yavaş'a 'evet' diyerek bozabilir" ifadelerine yer verdi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Ümit Özdağ Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (11)

Yusuf Yaşar:

En iyisi RTE

161
202
yanıtYanıtla
Fatih :

şimdi biz bunlara ülke yönetsin diye oy mu vereceğiz? hiç birine güvenmiyorum. Allah ım sen bizim için hayırlısını ver.

247
79
yanıtYanıtla
ihtiyar:

Biz ayvayı yemişiz bu iktidar ve bu mulafetle yarabbi bir kurtarıcı gönder bize atalarımızın yüzü suyu hürmetine

265
24
yanıtYanıtla
bekir yapici:

suc siyasetcilerde degil secmen olan bizde futbol takimi tutar gibi parti topcu popcu tutar gibi lider tutmasak yönetemiyeni verdigi sözü tutmayani degistirmeyi ögrensek becerseydik bu gün refah ve huzur icinde mutlu yasardik avrupada basarili olamayan hükümetler ilk secimde gider basindaki insaninda siyasi hayati biter basbakan c.baskani koltukta israr etmez

yanıt85
yanıt15
JIPJMPIOIK:

Ümit imiz var

yanıt5
yanıt7
Sanane Adımdan :

Erdoğandan devam abi bu ne daha kendi aralarında anlaşamıyor bunlar

37
37
yanıtYanıtla
Tarık Ziya:

Erdoğan kaybederse, ihtimal vermiyorum ama Türkiye dünya siyasetindeki saygınlık ve ağırlığını kaybeder. Bu ağır yükü 6lı masadan hiçbir partili (lider demiyorum) asla taşıyamaz. Yiğit düştüğü yerden kalkar. Sorunları çözerse yine Tayyip çözer.

34
35
yanıtYanıtla
Orhan Demir:

Ümit Hoca gündemde kalmak icin yine sacmalamis. Tek aday var o da Mansur Baskan.

14
25
yanıtYanıtla
Ahmet Akgun:

Bartın dan Mansur başkana tam destek

6
7
yanıtYanıtla
Pataküt :

Bizde kazananda kaybedende ölene kadar davasını sürdürür bırakıp kaçmaz erkek adamada bu yakışır atalarımızdan böyle gördük.... :))

4
3
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title