Haberler

İmamoğlu mu Kurum mu? 4 adaylı İstanbul anketinden sürpriz sonuç

Güncelleme:

Yerel seçimler için geri sayım devam ederken Metropoll Araştırma, İstanbul ölçekli bir araştırma yaptı. Anket sonucuna göre; DEM Parti'nin aday çıkarması durumunda İmamoğlu ile Kurum arasındaki farkın 3 puana kadar düştüğü görüldü. İYİ Parti'nin adayına destek vereceklerin oranı ise yüzde 2.9 olarak belirlendi.

31 Mart yerel seçimlerine haftalar kala siyasi partiler çalışmalarını hızlandırıyor. Anket şirketleri de bu yöndeki incelemelerini sürdürüyor. Son olarak Metropoll Araştırma'nın İstanbul'da yaptığı çalışmaya göre; Dem Parti'nin aday çıkarması durumunda İmamoğlu ile Kurum arasındaki fark 3 puana kadar düşüyor.

4 ADAY ÜZERİNDEN İSTANBUL'DA ANKET YAPILDI

Metropol Araştırma, "Önümüzdeki yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylar aşağıdaki gibi olursa hangi adaya oy verirsiniz" diye soruldu. Aday grupları da Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum, DEM Parti adayı ve İYİ Parti adayı olarak sıralandı.

KURUM VE İMAMOĞLU ARASINDAKİ FARK 3 PUAN

Ankete katılanların yüzde 41.6'sı Ekrem İmamoğlu'na oy vereceğini söylerken, yüzde 38'i Murat Kurum'a oy vereceğini belirtti. DEM parti adayına oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 5.6, İYİ Parti adayına oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 2.9 oldu. Ankete katılanların yüzde 11.9'u da 'fikrim yok' dedi.

İmamoğlu mu Kurum mu? 4 adaylı İstanbul anketinden sürpriz sonuç

KURUM, İMAMOĞLU'NDAN ÖNCE OLDUĞUNU AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında, yaptırdıkları anketin sonucunu paylaşmıştı. Kurum, İmamoğlu'nun önünde olduğunu belirterek, "İlk adaylığımız açıklandığında o büyük teveccühü ve beklentiyi karşıladığımızı da yapmış olduğumuz anketle ölçmüştük. İlk başladığımızda rakibimiz bizden 1,5 puan öndeydi. Dün bir araştırma daha aldık ve ki sahada da bunu net bir şekilde gördüm, biz öne geçmiş durumdayız. Anketler bunu söylüyor. Tabii ki ittifaklar daha netleşmedi. Partilerin hangi adayı çıkaracağı, çıkarıp çıkarmayacağı belirlenmedi ama biz çok güzel gidiyoruz. Şu an öndeyiz ama rehavete kapılmayacağız." demişti.

Kaynak: Haberler.com / Politika

DEM Parti MetroPOLL İYİ Parti İstanbul Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

Bakmadan Geçme

Limon FC elendi mi? Limon FC turnuvaya veda etti mi? Ankara okullar tatil mi 7 Haziran? Merve elendi mi? Survivor Merve adaya veda etti mi? ÖSYM sınavında biri ölürse ne olur? Sınıftakiler tam puan mı alır? 7 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 7 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Ankara selde ölen var mı, yarın sel devam edecek mi? 7 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 7 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

500

Yorumlar (110)

Ali :

Avcunu çukur tut Sayın Murat Kurum. Boynunun ölçüsünü alıp gideceksin. İstanbul'u araplara peşkeşleyemeyeceksiniz...

1023
937
yanıtYanıtla
Hasan Issız:

Algıya gel algıya. Belediye Başkanı seçiyoruz .işine bak.

yanıt503
yanıt350
Ali Tezel:

Arapla belediye ne alaka

yanıt134
yanıt97
Yusuf Ceylan:

PKK' lılara mı peşkeşleyeceksiniz

yanıt219
yanıt173
MR CAMEL:

kusura bakmayında murat kurum gerçeksen vizyonsuz adam tek vizyonu erdoğanın yanında iş yapıyormuş gibi duruyor depremde ölenlerin eseride murat kurumdur

726
697
yanıtYanıtla
Resul Çelik:

Bize imamoğlunun vizyonundan bahsetsene biraz.

yanıt556
yanıt278
Hasan Issız:

Allahtan korkun böyle bir yorumu yaparken Murat Kurumun sihirli değneği mi vardı yıkılan bütün binaların yıkılmasını engelleyecek. Ayrıca kentsel dönüşüm için mücadele ederken sizin zihniyetiniz değilmiydi sürekli engellemeye çalışanlar mahkemelerde. Özellikle savunduğun Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere. Deprem bütçesini düşürüp reklam bütçesini artıran.

yanıt19
yanıt10
tml61 ts:

He ya , sen bize ekonun vizyonlarından bi bahsetsene, biz geri kalmışız yada kaçırmışız olanları. Hadi yazda hatırlayalım..

yanıt238
yanıt115
Vatansever:

Teşekkür ederim birebir Ekremosu tarif ettin

yanıt39
yanıt29
Sünan:

Deprem bölgesinde chp nin kentsel dönüşüme hayır kampanyaları ve davaları ile o insanlar hayatını kaybetti. Beyin terk sizde.

yanıt13
yanıt3
Tüm 110 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title