Haberler

CHP'li Batum: Teklif Gayri Meşru

Güncelleme:

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin "gayri meşru" olduğunu öne sürdü.

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin görüşmeleri, TBMM Adalet Komisyonu'nda sürüyor.

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, teklifin "gayri meşru" olduğunu öne sürdü.

Teklifin, 300 yıllık anayasa ilkelerini, kuvvetler ayrılığını "yok saydığını" öne süren Batum, "Bu yasayı iptal için başvurmayacağız, yoklukla malul olduğu için başvuru yapacağız. 326 yıllık ilkeyi göstere göstere yok sayıyorsunuz. Bu kadar hukuka aykırı, gayri meşru yasayı çıkarmayın" dedi.

Bu sırada, Batum ile AK Parti'li milletvekilleri arasında sözlü tartışmalar da yaşandı.

MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, "Bize şu dış mihraklı komplolar konusunda gizli oturumda bilgi verseydiniz, bu komploların gerçek olduğu yönünde bizi ikna etseydiniz, sonuna kadar sizin yanınızda olurduk" diye konuştu.

Paris'te PKK'lı üç kadının öldürülmesiyle ilgili cinayetlerin "Türk devletine yamanmak istendiğini" belirten Başesgioğlu, "Bu cinayetlerin aydınlatılması için ne gerekiyorsa yapın. Devlete 'katil' lekesi yapışmak üzere. Kimseden hiçbir açıklama yok" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, yapılmak istenen düzenlemenin doğru olmadığını savundu.

Teklifle, kuvvetler ayrılığı ilkesinin tamamen ortadan kaldırıldığını öne süren Hamzaçebi, "Hukuk güvenliğini yok eden bu teklif, yine sizin en çok şikayetçisi olacağınız, 'keşke yapmasaydık' dediğiniz teklif olacaktır. Yargı, milletin yargısı olmak zorundadır. Bağımsız, siyasi etkiden uzak olmak zorundadır. Gelin bu teklifi çekin ve bağımsız yargının temellerini hep beraber atalım" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Akif Hamzaçebi Bedii Süheyl Batum Murat Başesgioğlu Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title