Haberler

Hdp Diyarbakır Milletvekili Yiğitalp Açıklaması

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, cezaevlerinde 24 binin üzerinde kapasite fazlası tutuklu ve hükümlü bulunduğunu iddia etti.

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, cezaevlerinde 24 binin üzerinde kapasite fazlası tutuklu ve hükümlü bulunduğunu iddia etti.

Yiğitalp, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Cumhuriyet tarihinde cezaevinde ihlallerin en üst düzeyde olduğu bir dönemden geçildiğini ileri sürdü.

Cezaevlerinde 24 binin üzerinde kapasite fazlası tutuklu ve hükümlünün bulunduğunu iddia eden Yiğitalp, cezaevlerine ilişkin istatistikleri paylaştı. Yiğitalp, cezaevlerinde 600'den fazla çocuğuyla kalan anne bulunduğunu dile getirerek, çocuklardan 249'unun bir yaşının altında bulunduğunu söyledi.

Son dönemlerde cezaevlerinde hak ihlallerinin arttığını öne süren Yiğitalp, bazı cezaevlerinde yaşananları anlattı. Yiğitalp, "Burada, hepimize düşen görev cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümümlülerin sesini duyurabilmektir. Çünkü orası cezaevidir. Ceza içinde ceza olmaz, olmamalıdır. Cezaevinde bulunan yoğun baskı ve işkenceler, sadece ülkede yaşanmış olan kaosu derinleştirecektir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Sibel Yiğitalp Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title