Haberler

Güroymak'ta oylar tekrar sayıldı! Belediye Yeniden Refah'tan AK Parti'ye geçti

Güncelleme:

Bitlis Güroymak'ta 31 Mart'ta Yeniden Refah Partili aday yüzde 32,47'lik oy oranına ulaşırken AK Partili aday yüzde 32,45 oy oranıyla ikinci oldu. Seçimlere yapılan itiraz sonrası oylar yeniden sayıldı ve AK Parti adayı 16 oy farkla belediye başkanlığına seçildi.

Bitlis'in Güroymak ilçesinde belediye başkanlığı seçimleri 2 oyluk farkla Yeniden Refah Parti adayı Emrullah Yıldırım lehine sonuçlanmıştı. İlçe Seçim Kurulu'na yapılan itiraz sonrası sonuçlar değişti ve AK Parti adayı Eşref Mutlu 16 oy farkla belediye başkanı seçildi.

İLK SAYIMDA 2 OY FARK

31 Mart'ta sayılan sandıklarda AK Parti'nin adayı Eşref Mutlu 4 bin 290, Yeniden Refah Partisi'nin adayı Emrullah Yıldırım 4 bin 292 ve DEM Parti adayı Mehmet Şirin Üncü ise 4 bin 206 oy almıştı.

TEKRAR SAYIM BAŞKANI DEĞİŞTİRDİ

Yapılan itirazlar üzerine seçim kurulu, 14 bin 107 seçmenin oy kullandığı 62 sandığın yeniden sayılmasına karar verdi. Yapılan sayım sonucunda AK Parti adayı Mutlu'nun oyu 23 artarak 4 bin 313'e, Yeniden Refah Partisi'nin adayı Yıldırım'ın oyu 5 artarak 4 bin 297'ye, Üncü'nün oyu ise 15 artarak 4 bin 221'e yükseldi. Bu sonuçlara göre Güroymak Belediye Başkanı AK Parti'nin adayı Eşref Mutlu oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Güroymak AK Parti Bitlis Politika Haberler

500

Yorumlar (12)

haksız mıyım:

sorun değil 81 ilin hepsini ha ak parti almış ha yrp. kardeşiz. yeter ki bölücülere ve dinimize, değerlerimize düşmanlık yapanlara yardımımız dokunmasın. dikkatli olmak gerek

109
335
yanıtYanıtla
Ahmet Bahar:

Haksızsın

yanıt167
yanıt40
ekaf paseh:

adam yakında haksızlığın kitabını yazacak :D:D:D:

yanıt137
yanıt27
haksız mıyım:

cehp lilere göre haklı olacaksam, olmadan cenabı Allah canımı alsın daha iyi. ölüm bile cehp lilerle aynı meşrepten olmaktan iyidir. lan iyi kötü bu dünyada zaman geçiyor ama ya sapkın cehp liler gbi olursam külliyen kaybederim. aman Allah korusun...

yanıt43
yanıt168
Özkan Bulut:

Allah' canımı alsın diyorsun ya inşallah diyeceğim ama kötü ve yaramaz adamlar çok yaşar saha fazla günah işlesin diye öbür dünyada verirsin hesabı

yanıt78
yanıt24
Adem:

Abi sen nasıl bir adamsın kinle dolu.ben emekli olarak karşı oy kullandım.

yanıt40
yanıt19
Zübükzade:

Bu memleket Haksızmıyım gibi Takım tutar gibi parti tutan fanatikler yüzünden ne çektiyse çekiyor

yanıt56
yanıt4
Mustafa Büyük:

Kendini dindar mi sanıyorsun insan bile dilsin rahmetli erbakanin kemikleri sizliyordur

39
18
yanıtYanıtla
Alpagut Türk:

Akp RTE elinden gelen ne varsa azda olsa almaya çalışıyor haksızlık

25
17
yanıtYanıtla
mert barlik:

O değil de,2. Sayımda toplam oy sayısı 33 değişmiş. 12788 den 12831 olmuş. Adamlar önce görmedikleri pusulaları da sonradan görmüşler :)

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title