Haberler

Gündeme bomba gibi düşen erken seçim iddiası! Dillendirilen tarihin de özel bir anlamı var

Güncelleme:

2023 yılının haziran ayında yapılması planlanan seçimlerin 14 Mayıs 2023 pazar günü yapılacağı öne sürüldü. Erken seçim tarihi olarak dillendirilen 14 Mayıs'ın AK Parti için özel bir anlamı var.

Erken seçim tartışmaları gündemdeki yerini korurken sosyal medyada ortaya atılan "Seçim 14 Mayıs 2023 pazar günü yapılacak" şeklindeki iddia bir anda günün konusu oldu.

14 MAYIS TARİHİNİN ÖZEL BİR ANLAMI VAR

İddiaya göre; 14 Mayıs tarihinin seçilmesinin de özel bir anlamı var. Demokrat Parti, 14 Mayıs 1950'de 'Yeter söz milletin' sloganıyla girdiği seçimde oyların yüzde 52,7'sini alarak iktidara gelmişti. AK Parti'nin de 73 yıl sonra aynı gün, benzer seçim mesajları ve sloganlarıyla seçime girmeyi hedeflediği öne sürüldü.

AK PARTİ BU KEZ TEMKİNLİ

Seçimler 14 Mayıs'ta yapılırsa, okullar kapanmadan önce yapılmış olacak. 23 Haziran 2019'da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçiminde, AK Parti seçmenlerinin şehir dışında bulundukları için oy kullanmaya gidemedikleri iddia edilmişti. Tüm Türkiye'nin sonucunu merak ettiği seçimde AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım kaybetmiş, CHP'nin adayıEkrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimini yüzde 54,21 oy oranı ile kazanmıştı.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ "ZAMANINDA YAPILACAK" DİYOR

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ittifak ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli de her fırsatta seçimlerin zamanında yapılacağını ifade ediyor. Erdoğan, son açıklamalarından birinde "Bay Kemal, kasımda seçim yok, seçim önümüzdeki yılın haziranında, kendini oraya hazırla. Sen önce aday mısın, değil misin onu bir açıkla. Ya adaylığını açıkla, eğer sen aday değilsen adayını açıkla" ifadelerine yer vermişti.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Haberler

500

Yorumlar (9)

Umit Cetin:

ülkesini seven cumhurbaşkanımızı destekler hdplye kol kola gezenlerle işi olmaz

56
134
yanıtYanıtla
Kenan Tetik:

Daha 6 1 masanın adayı yok erken seçim diye tutturuyorlar yenilen pehlivan güreşe doymaz vatanını seven kime oy vereceğini bilir durmak yok yola devam

45
108
yanıtYanıtla
by nokta :

hdp canan kaftancıoğlu olsun derse şaşırmam

yanıt19
yanıt14
Serkan Eryeler:

14 mayısta yapılacak seçim erken seçim olmaz 1 ay önce olan seçimin neresi erken ya

119
6
yanıtYanıtla
Teo Yüksel:

Aynen bende randevulara hep bir saat öncesinden gidiyorum. Erken geldiniz deyip beni almayınca ortalığı dağıtıyorum 1 saat öncesinin neresi erken diye.

yanıt25
yanıt6
Hamit Gündoğdu:

Umut vadederek o zamanki seçimi kazanmanıza neden olan ülkenin çıkmaza girdiği o günleri 20 yılda daha içinden çıkılmaz hale getirmek sizce hayalden başka bir durum değildir. Milletin düşüncesi size iyi şeyler vaadetmiyor.

78
31
yanıtYanıtla
Gamer Amca Tv:

erken secim olsa ne olacak . sonuc simdiden belli .... 6 li masanın adayı belli oldu mu ?

31
57
yanıtYanıtla
Adana001 Merkez:

Biz hazırız. Mhp yi bırakıp iyi partiye geçtik. Hadi yapın seçimi kurtulalım bu kaostan

33
29
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Dikkatli incelersek o tarihte seçim kararını alan hükümet siyasi arenada silinmişti. Şimdiki şartlar daha ağır ve hükümet aynı tarihte seçim kararı almak istiyor. Ve tarih tecelli edecek gibi hadi hayırlısı...

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title