Haberler

Finlandiya Cumhurbaşkanı: NATO'nun nükleer caydırıcılığı gerçek olmalı

Güncelleme:

Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb, NATO'nun nükleer caydırıcılığının Finlandiya için gerçek olması gerektiğini söyleyerek, 'Finlandiya gerçek bir nükleer caydırıcı güce sahip olmalıdır. Üyeliğimiz sayesinde NATO bize 3 caydırıcılık sağlıyor' dedi.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb, NATO'nun nükleer caydırıcılığının Finlandiya için gerçek olması gerektiğini söyleyerek, "Finlandiya gerçek bir nükleer caydırıcı güce sahip olmalıdır. Üyeliğimiz sayesinde NATO bize 3 caydırıcılık sağlıyor" dedi.

Dünya liderleri nükleer silahlanma yarışına girerken, ülkeler nükleer caydırıcılık konusunda da çalışmalarını sürdürüyor. Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb yaptığı açıklamada, NATO'nun nükleer caydırıcılığının Finlandiya için gerçek olması gerektiğini söyledi. Stubb, "Finlandiya gerçek bir nükleer caydırıcı güce sahip olmalıdır. Üyeliğimiz sayesinde NATO bize 3 caydırıcılık sağlıyor. Birincisi askeri, ikincisi mühimmat ve üçüncüsü de ABD'den gelen nükleer caydırıcılık" ifadelerini kullandı. - HELSİNKİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Alexander Stubb Finlandiya Nato Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title