Haberler

Erdoğan : Yüreğinizi Koyun

Başbakan Erdoğan, Sanatçılardan "Demokratik Açılım" Çalışmalarına Omuz Vermelerini İstedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün İstanbul Beşiktaş'taki çalışma ofisinde kahvaltıda bir araya geldiği sanatçılardan "demokratik açılım" çalışmalarına omuz vermelerini istedi, "Siz olmazsanız, sizin duyarlılığınız olmazsa, sizin öncü rolünüz olmazsa, süreç eksik kalır" dedi.

Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Rica ediyorum

Sanatınızla, sanatçı duyarlılığınızla değişim hareketine omuz vermenizi sizlerden bilhassa rica ediyorum. Siz bu ülkenin sesi, bu ülkenin gönül dilisiniz. Gönüller arasında köprü kuracak, gönül dilini hayatımıza öncü kılacak olan sizlersiniz. Sürece her türlü katkıyı sağlayacağınıza yürekten inanıyorum. Türkiye'nin kanayan yarasını tedavi etmede tüm hassasiyetinizle sorumluluk alacağınıza yürekten inanıyorum.

Muhteşem türkü

Bugüne kadar ezgilerinizle kardeşliğimizi pekiştirdiniz. Şimdi de yüreğinizi ortaya koyarak bu ülkenin daha aydınlık yarınlara kavuşmasını sağlayacak olan yine sizlersiniz. Türkiye'nin Yemen Türküsü gibi hiçbir millette ve ülkede olmayan muhteşem bir türküsü vardır. Yemen Türküsü'nün ülkenin her köşesine aynı derecede hitap eder. Havada bulut yok, bu ne dumandır, denildiğinde Diyarbakırlı'nın gönül teli nasıl titriyorsa, Edirneli'nin, Uşaklı'nın, İstanbullu'nun, Ankaralı'nın, Yozgatlı'nın ve Trabzonlu'nun da gönül teli aynı derecede titrer. Sarı Gelin, türküsünün sözleri ve tek başına ezgisi Azerice de Ermenice de Türkçe de olsa geniş bir coğrafyayı duygulandırmaya yetiyor.

Ertaş - Perver

Bazı insanlar birbirine karşı sağır kesilmiş olabilir. Kitleler, birbirlerine ön yargılarla yüklenmiş olabilir. Etnik kökenler, değerler, inançlar arasına yapay bariyerler inşa edilmiş olabilir. Bir kısım siyasetçiler, ikbal kaygısı içinde duyarlılıklarını yitirmiş olabilir. Ama ben inanıyorum ki ne kurşun sesleri ne de politik nutuklar, sizin ezgilerinizi bastırmaya ve onlara sınır çizmeye yetecektir. Tarih boyunca da yetmemiştir. Ben birbirlerini tanımasalar, belki hiç karşılaşmamış olsalar da Neşat Ertaş'ın Şivan Perver'i, Şivan Perver'in de Neşat Ertaş'ı çok iyi anladığına inanıyorum. Çünkü her ikisi de yürekleriyle, gönülleriyle konuşuyorlar. Her ikisi de ezgilerine bu toplumun kokusunu katıyorlar.

Ülkede yoktum, açılım nedir

Neşet Ertaş Sanatçılar Başbakan'ın sözlerini beğendi. Demokratik açılım nedir? 30 yıldır Türkiye'de yoktum. Türkçem de zayıfladı. Demokrasi midir nedir bu?

Arif Sağ Devlet yaşanan sorunları sanatçı gözüyle görmeye çalıştı.

Safiye Soyman Hiçbir zaman 7-8 şehit bir arada görmek istemediğimizi söyledik.

Rojin Filistin'li çocuklar için ağıt yakıp taş atan çocuklar için sesimizi çıkarmamamız acı.

Nükhet Duru Yeniliklere açık hoşgörülü bir ülke konumuna gelme seferberliğine destek ve işbirliği teklifinin, bütün sanatçı arkadaşlarımızı memnun ettiğini gözlemledim, mutlu oldum.

Kürdistan TV izledi

Başbakanlık Çalışma Ofisi'nin kapısında bekleyen davetlileri görüntüleyen televizyonlar arasında Kürdistan TV de yer aldı. Kürdistan TV, kahvaltıyı muhabir Emine Çelebi ile takip etti. Çelebi, Kürdistan TV'nin 11 yıl önce Erbil'de yayına başladığını, bir yıl önce de İstanbul'da büro açtığını söyledi. Mesud Barzani'ye ait Kürdistan TV, İstanbul'da ilk kez kendi logosuyla haber takip etti. Toplantıyı takip eden basın kuruluşları arasında TRT 6 da yer aldı.

Kimler katıldı

4.5 saat süren toplantının başlangıcında Erdoğan'ın yaptığı konuşmanın sadece TRT ve Anadolu Ajansı muhabirleri tarafından izlenmesine izin verildi. Toplantı sonunda sanatçılara, Başbakanlık tarafından hazırlatılan enstrümantal klasik Türk müziği CD'lerinden oluşan bir albüm hediye edildi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ak Parti Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in de hazır bulunduğu toplantıya şu isimler katıldı (Alfabetik sıraya göre): Ahmet Koç, Ali Kocatepe, Alişan, Ali Rıza Binboğa, Arif Sağ, Aynur, Bedia Akartürk, Bülent Ersoy, Bülent Ortaçgil, Bülent Forta, Cengiz Kurtoğlu, Cengiz Erdem, Davut Güloğlu, Demir Demirkan, Demet Akalın, Emel Sayın, Emel Müftüoğlu, Erol Evgin, Fatih Kısaparmak, Ferdi Tayfur, Ferhat Göçer, Feryal Öney, Funda Arar, Gülay, Garo Mafyan, Hakan Peker, Hüseyin Emre, Hüseyin Turan, Işın Karaca, İbrahim Tatlıses, İskender Ulus, İzzet Yıldızhan, Kayahan, Kenan Doğulu, Kibariye, Kıraç, Kubat, Manga, Mercan Dede, MFÖ üyelerinden Fuat Güner ve Özkan Uğur, Muazzez Ersoy, Murat Göğebakan, Mustafa Sandal, Mustafa Sağyaşar, Neşet Ertaş, Nihat Doğan, Nilüfer, Nükhet Duru, Nuri Sesigüzel, Orhan Gencebay, Orhan Hakalmaz, Onur Akın, Özdemir Erdoğan, Rojin, Safiye Soyman, Samsun Demir, Seda Sayan, Sertab Erener, Sinan Özen, Şahin Özer, Teoman, Yavuz Bingöl, Zekai Tunca ve Zerrin Özer.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

title