Haberler

Ediboğlu: "Yaralı Taşıyan Her Ambulans İçimizi Sızlatıyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, "Hemen hemen her gün Suriye'deki çatışmalarda yaralanan kişilerin içinde olduğu ve onları taşıyan, Antakya'dan geçen yaralı taşıyan her ambulans bizim içimizi acıtıyor" dedi.

Ediboğlu, beraberindeki CHP Hatay İl Örgütü yöneticileriyle birlikte, yaklaşık bir aydır çatışmaların sürdüğü Keseb'e 3 kilometre uzaklıkta bulunan Yayladağı Sınır Kapısı önünde bir basın açıklaması yaparak, bölgede süren çatışmaların son bulmasını istediklerini söyledi. Ediboğlu, "21 Mart'ta burada başlayan çatışmalar bugün 7 Nisan maalesef devam ediyor. Çatışmaların devam etmesi ölümlerin ve yaralanmaların devam etmesi anlamına geliyor. Bizim siyasetçi olarak değil insan olarak en rahatsız olduğumuz konu insanların yaralanmaları, ölmeleri, sakat kalmaları. Suriye'de çatışmaların en yoğun yaşandığı yer hemen Hatay sınırının güneyinde bulunan Keseb kasabası ve hemen yanındaki kırsal alan. Biz üç yıldan beri Suriye'de bölge barışını tehdit eden bir savaşın olduğunu, Suriye'de savaşın uzun sürmesinin yansımalarının Türkiye'ye de olumsuz yansımaları olacağını söyleyip durduk. Ancak iktidardaki AKP'ye biz bunu anlatamadık" diye konuştu.

Ediboğlu, şöyle devam etti: "Hemen hemen her gün Suriye'deki çatışmalarda yaralanan kişilerin içinde olduğu ve onları taşıyan, Antakya'dan geçen yaralı taşıyan her ambulans bizim içimizi acıtıyor. Bunu bölge insanı hak etmiyor. Bizim insanımız Suriyeli kardeşlerimiz hak etmiyor." - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Ali Ediboğlu Antakya Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title