Haberler

Dışişleri Sözcüsü Bilgiç, Vatikan Basınında Çıkan Haberlerle İlgili Soruya Yanıt Verdi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Vatikan Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamanın müspet bir gelişme olarak karşılandığını, Merkez’de bulunan Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı’nın görevine dönmesine karar verildiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Vatikan Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamanın müspet bir gelişme olarak karşılandığını, Merkez'de bulunan Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı'nın görevine dönmesine karar verildiğini açıkladı.

Dışişleri Sözcüsü Bilgiç, bir soruya verdiği cevapta, Vatikan Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamanın müspet bir gelişme olarak karşılandığını belirterek şunları kaydetti:

"Söz konusu açıklamada, 1915 olaylarına ilişkin olarak, tarihin ve acıların daha iyi anlaşılabilmesi için arşivleri tarihçilere ve araştırmacılara açma yönündeki irademizin, dolayısıyla tarafımızdan 2005 yılında yapılan Ortak Tarih Komisyonu önerisinin takdirle karşılandığı belirtilmektedir. Açıklamada ayrıca, 1977 yılında şehit edilen Vatikan Büyükelçimiz Taha Carım'ın hatırasına yapılan atıfla, şiddetin ve terörün kınandığı kaydedilmektedir."

Sözcü Bilgiç, "Vatikan'daki Aziz Petrus Bazilikası'nda 12 Nisan 2015 tarihinde düzenlenen ayinden beri istişareler için Merkez'de bulunan Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı'nın görevine dönmesine karar verilmiştir" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Dışişleri Bakanlığı Mehmet Paçacı Vatikan Politika Güncel Haberler

title