Haberler

Davet tartışması alevleniyor! İmamoğlu'ndan Kurum'a belgeli yanıt: Utanır mı acaba?

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattının açılış törenine davet edildiğini belirten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum tarafından yalanlanmıştı. Kurum'un "Kendisine herhangi bir davet yapılmamış, hayali davetler yapıyor" sözlerine belgeli yanıt veren İmamoğlu, "Bu daveti acemi adaya göndereceğim acaba utanır mı?" diye konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılışı yapılacak Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattının törenine davet edildiğini duyurmuştu.

KURUM: İMAMOĞLU'NA HERHANGİ BİR DAVET YAPILMAMIŞ

İmamoğlu'nun davetle ilgili sözlerini yalanlayan Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum "Ben dün Altyapı ve Ulaştırma Bakanımızla beraberdim. Kendisine herhangi bir davet yapılmamış. Başkan İstanbul'da yaşamadığı için kendi kendine hayali davetler yapıyor" ifadelerini kullanmıştı.

İMAMOĞLU KENDİSİNE YOLLANAN MESAJI PAYLAŞTI

Silivri'de halk buluşmasında konuşan İmamoğlu ise kendisine Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan tarafından gönderilen davet mailini ekrana yansıtarak Murat Kurum'a yanıt verdi.

Davet tartışması alevleniyor! İmamoğlu'ndan Kurum'a belgeli yanıt: Utanır mı acaba?

"İBB BAŞKANI'NIN DAVET EDİLMEMESİNE SEVİNEN BİRİ OLUR MU YA"

"Şimdi bunu görünce utanır mı bilmem" diyen İmamoğlu şunları kaydetti; "'Bu zamana kadar hiç davet edilmemiştim. İlk kez Sirkeci-Kazlıçeşme Tren Hattı için davet geldi, çok teşekkür ederim. 'Bu davete katılacağım' dedim. Ertesi gün ses acemi adaydan çıktı. Acemi aday dedi ki, büyük bir şey yakalamış gibi 'Hayır, Ulaştırma Bakanı'na sordum İmamoğlu davet edilmedi' dedi. Sevindi ya! İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın İstanbul'da bir açılışa davet edilmemesine sevinen biri olur mu ya!

"BU ACEMİ ADAYA BUNU POSTAYLA YOLLAYACAĞIM"

İş burada bitmedi. (Sahnedeki ekran mail görüntüsü yansıtıldı) Bu bana gelen davet maili... Kimden geliyor davet? Açılışın olduğu yerin ilçe Belediye Başkanı sayın Ergün Turan'dan. Nereye geliyor? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı protokolüne geliyor. Yani benim protokolüme 22 Şubat'ta gelmiş. Şimdi benim için 'kendi kendine davet uyduruyor' diyen bu acemi adaya bunu postayla yollayacağım. Utanır mı bilmem! Bu maili gördü ya nasıl kıvırmaya başlayacak. Utanacağını zannetmiyorum. Eğer utansaydı 'heyelan tehlikesi yoktur' diyen ÇET raporuna imza atıp 9 kişinin ölümünden dolayı utanıp özür dilerdi. Magazin programına katılıp gülerek 'ÇET raporuyla ne alakası var' demezdi."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Ekrem İmamoğlu Murat Kurum Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (62)

Perwer:

İstanbul’da beklenen büyük depreme rağmen İmamoğlu bugüne kadar bu konuda hiçbir şey yapmadığı gibi ne yapacağını da söylemiyor. Milletin gündemi deprem, ekonomi, fahiş kiralar olurken Şunların tartıştığı konuya bakın. Ekrem İmamoğlu gerçekten iyi algı yapabilen tam bir laf kalabalığı ustasıdır. Zaten laftan başka çok da yaptığı bir şey yok. Bence bu dönem Murat kuruma destek verilmeli, en azından depremle ilgili ne yapacağını söylüyor.

217
353
yanıtYanıtla
Banu Çelik:

Bu konular ekremi değil hükümeti alakadar ediyor aşko

yanıt246
yanıt108
MG:

Banu Çelik gerçekten mi ? Hiç mi belediyeleri ilgilendirmiyor bu konular? Neden CHP Hatay belediyesi başkanı Hataylılar tarafından yuhalandı? Ekrem BAŞKAN size belediyeciliğin neredeyse hiç bir şey yapmadan durmak olduğunu öğretmiş ve belediye başkanına da (bir ile en çok lazım olduğu zamanlarda) tatil yapmanın çok yakıştığına inandırmış olabilir ama biz de karşılığı yok artık. Ha bi de Hatay da gene eski başkan aday değil mi ?

yanıt1
yanıt0
MG:

Banu Çelik gerçekten mi ? Hiç mi belediyeleri ilgilendirmiyor bu konular? Neden CHP Hatay belediyesi başkanı Hataylılar tarafından yuhalandı? Ekrem BAŞKAN size belediyeciliğin neredeyse hiç bir şey yapmadan durmak olduğunu öğretmiş ve belediye başkanına da (bir şehre en çok lazım olduğu zamanlarda) tatil yapmanın çok yakıştığını inandırmış olabilir ama biz de karşılığı yok artık. Ha bi de Hatay da gene eski başkan aday değil mi?

yanıt2
yanıt0
MG:

Banu Çelik gerçekten mi ? Hiç mi belediyeleri ilgilendirmiyor bu konular? Neden CHP Hatay belediyesi başkanı Hataylılar tarafından yuhalandı? Ekrem BAŞKAN size belediyeciliğin neredeyse hiç bir şey yapmadan durmak olduğunu öğretmiş ve belediye başkanına da (bir şehre en çok lazım olduğu zamanlarda) tatil yapmanın çok yakıştığını inandırmış olabilir ama biz de karşılığı yok artık.

yanıt2
yanıt0
Serhat bulut :

Bak hele bak ,düşünmeden konusana bak sen! 99 depreminden sonra İstanbul 20 yıl trollugunu yaptığın partideydi ne yaptılar acaba hemde tüm imkanlar ellerindeyken.Simdi ki eli kolu bağlı Yönetimden daha çok imkan varken boş konuşma Allah'ın zoruna gider

yanıt0
yanıt1
Ayhan:

Murat kurumun da bir parçası olduğu ve bakanlığını yaptığı Hükümet ne yapmış bu konuda da kuruma şans vereceğiz . Senin dilin ne söyler sekine gadın.

yanıt6
yanıt1
Vatansever:

Banu Hanım zaten hükümet üzerine düşen görevi yapıyor bir buçuk milyon TL kredi veriyor Üstelik 700 bin TL'si de hibe İmamoğlu 5 yılda 100.000 konut sözü vermiş 1354'ünü yapabilmiş Hani nerede söz

yanıt11
yanıt20
ekrem celebi :

adam haklı posete zam gelmedı dıye mujde haber olarak veren bırde ıstanbul gıbı buyuk sehrı yonetecek..ben murat kurum ısmnı posete zam gelmedı dıye mujde olarak verırken duydum.daha onceden varmıydı bılmem.

185
62
yanıtYanıtla
MG:

Ben de sayın İmamoğlu’nu mezarlıklara yeşil su ibrikleri koyması ile duydum. Sonra algı yönetimiyle daha iyi tanıdım.

yanıt107
yanıt128
Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title