Haberler

İbrahim Kalın: Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı'na daha yakın olduğunu biliyorum

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalmasıyla mücadele, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçecek. Kulislerde ilk turda yüzde 5.1 oy alan Sinan Oğan'ın oylarının ise belirleyici olabileceği konuşulurken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan yeni bir açıklama geldi. Kalın, "Oğan ile bir görüşme olmadı. Ancak Sinan Bey'in dile getirdiği tezleri dikkate aldığınızda pozisyonunun Cumhur İttifakı'na daha yakın olduğunu biliyorum." dedi.

Türkiye pazar günü sandığı giderken milletvekili genel seçimleri tamamlandı, cumhurbaşkanlığı seçimleri ise ikinci tura kaldı. İlk turda ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, en yakın takibi Kemal Kılıçdaroğlu'nun birkaç puan önünde yer aldı. Sinan Oğan ise sadece 5.1 oy aldı.

"2. TURUN DAHA KOLAY OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Gözler 28 Mayıs'taki seçimlere çevrilirken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kulislerde ilk turda yüzde 5.1 oy alan Sinan Oğan'ın oylarının ise belirleyici olabileceği konuşulurken Kalın, "Sinan Oğan'ın 5 puanlık oyu nereye gider tartışmaları da devam ediyor. Bu 5.17'lik kitle bütün halinde şu tarafa veya bu tarafa gider demek aceleci bir tavır olur. O kitlede muhtemelen kendi değerlendirmelerinde bulunacak. Tabii ki Sinan Bey değerlendirmelerde bulunacaklarını söyledi. Bu doğal. Net bir şey de koydu ortaya. Terörle arasına mesafe koyması bizim için önceliktir dedi. Sinan Bey'in dile getirdiği tezleri dikkate aldığınızda pozisyonunun Cumhur İttifakı'na daha yakın olduğunu ben biliyorum. Ki ben kendisini önceden de tanırım. Bütün bu hususları da dikkate aldığımız zaman ikinci turun bizim açımızdan daha kolay olacağını düşünüyoruz. Ama bunu derken de hiçbir şekilde rehavete kapılmadan çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

"DEVLETİN BEKASI ÜZERİNE PAZARLIK OLMAZ"

"Oğan ile bir görüşme oldu mu?" sorusuna ise Kalın şu yanıtı verdi: "Görüşme olmadı. Oğan'ın devletin bekasına vurgusunu biliyoruz. Bugün yarın olur olmaz bilemem. Sürece bakıp değerlendireceğiz. Ama pazarlık hoş bir kelime değil, devletin bekası üzerinde bir pazarlık söz konusu olamaz." ifadelerini kullandı.

"OY FARKININ KAPANACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

Kalın açıklamalarına şöyle devam etti: "İkinci tur bizim için daha kolay olacak. Oy farkı çok açık şekilde ortada. Oy farkının kapanacağını düşünmüyorum. 5 puan fark var. 2.5 milyona yakın oy farkı var. Bunun kapanma ihtimali yok gibi. Kendi oylarımızı koruduğumuz gibi ikinci turda bunun üzerine yenileri ilave edilecektir. Birkaç sebepten dolayı, bir defa güven ve istikrar ortamının devam etmesi noktasında Türk milletinin 49,5'u cumhurbaşkanımıza oy verdi. Türkiye yüzyılı perspektifi çerçevesinde bu desteğini devam ettireceği görülüyor."

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu İbrahim Kalın Sinan Oğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500

Yorumlar (11)

Aykut Kalanoğlu:

Sinan Oğan'a oy verenlere sorun Sinan Oğan kimdir diye yüzde 80 ni tanımaz bilmez ! ona oy verenler kararsız seçmenler yani her iki büyük parti AKP ve CHP ye oy vermek istemeyenlerden oy aldı bu yüzden değişen hiç bir şey olmayacak ayın 28 in de !

289
200
yanıtYanıtla
ERKAN ÜNAL:

Oy verenlerden biri benim,ikinci turda cumhur ittifakına veriyorum

yanıt39
yanıt12
Google ile kayıt ol:

Ülkeye 13 milyon yabancıyı dolduran siz Türk milliyetçilerinin desteğini çok beklersiniz

177
182
yanıtYanıtla
İlyas TAŞKAYA:

Şu kurduğun cümleye bı bak kardeş ya. Ya milliyetçisin de hangi tatafdasin ?

yanıt74
yanıt60
Halil Yarbaşı:

Sinan oğan açık açık söyledi biz terör besleyicileri ile aynı karede olmayacağız diye Zaten ikinci turda Erdoğan açık ara kazanıyor

131
90
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Sinan Oğan'ın olmazsa olmaz şartlarından birisi Sığınmacıların geri gönderilmesidir. Ancak biz Ensarız , geri göndermeyeceğiz anlayışı devam ederse nasıl olacak anlaşma.

143
19
yanıtYanıtla
TC Naci BÜYÜKKAL:

Sinan Oğlan açıklama yaptı. 2. Tur'da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu destekleyeceğini söyledi. İnanmıyorsanız Sinan Oğlan'ın Instagram hesabına bakın. :)

31
94
yanıtYanıtla
Mehmet İsa Civan:

Ata ittifakına milletvekilli için oy verenler o oyları İYİ partiye verselerdi MHP den daha çok millet vekili çıkarırlardı

36
76
yanıtYanıtla
ERKAN ÜNAL:

İyi partiye vermek zorundalar mı,herkes istediği partiye oy atar bu hiç kimseyi ilgilendirmez

yanıt21
yanıt4
erkan tortumcu:

bilim insanları o bölge de 2-3 yıl içinde tekrar deprem olacağını düşünüyor sadece deprem olduğunda koltuğunuzdan bile kalkmayın ben öyle bir durumda deprem nerede olmuş ona bakıyorum bi konya bi elazığ ya da bi rize vs için asla vah bile demem

8
41
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title