Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na "Bay Kemal" göndermesi: Zorlandı ama sonra kabul etti

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan son aylarda Kemal Kılıçdaroğlu'na "Bay Kemal" diye hitap etmiş; CHP lideri de bu ismi sahiplendiğini söylemişti. Hatta Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabına "Bay Kemal" yazmıştı. Bugün konu hakkında konuşan Erdoğan, "Bay Kemal tabii uzun zamandır kendisine lütfettiğimiz bir isimdi ama bu ismi kabullenmekte önce zorlandı, sonra kabul etti. Bize düşen nedir? Hayırlı olsun demektir." ifadelerini kullandı.

Soçi'de Putin'le görüşmesinin ardından dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na "Bay Kemal" demesi hakkında da konuştu.

"KABULLENMEKTE ÖNCE ZORLANDI"

Erdoğan, "Siz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirirken sürekli 'Bay Kemal' ifadesini kullanıyorsunuz. O da 'Evet ben Bay Kemal'im dedi. Buna dair ne diyorsunuz? Bay Kemal demeye devam edecek misiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bay Kemal tabii uzun zamandır kendisine lütfettiğimiz bir isimdi ama bu ismi kabullenmekte önce zorlandı, sonra kabul etti. Bize düşen nedir? Hayırlı olsun demektir. Fakat enteresan olan bir şey daha var, bizim bu ziyaretler de kendisini rahatsız ediyor. Biz bu ziyaretleri yapacağız. Ne Bay Kemal ana muhalefet olarak ne yavru muhalefet, onlar bu tür şeylere giremezler.Bizim şu 40 yıllık siyasetimizin tamamı elhamdülillah bu yolda geçti. Dünyanın gitmediğimiz ülkeleri istisnadır, nadirdir. Bundan sonraki süreçte de Rabbimizin bize verdiği ömür boyunca bunları inşallah yapmaya devam edeceğiz."

"BAY KEMAL" İFADESİNİ SAHİPLENMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son aylarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na her fırsatta "Bay Kemal" diyerek hitap ediyordu. Kılıçdaroğlu da geçtiğimiz günlerde Balıkesir'de düzenlenen Milletin Sesi Mitingi'nde yaptığı konuşmada,Erdoğan'ın kendisine hitaben kullandığı "Bay Kemal" ifadesini sahiplendi. Erdoğan'a seslenen CHP lideri, "Yahu Bay Kemal olmak için bütün hayatımı verdim. Bay Kemal sıradan bir olay değil. Söyleyeyim Bay Kemal olmak için önce ahlaklı olacaksın, Bay Kemal olmak için kul hakkı yemeyeceksin, Bay Kemal olmak için adaletli olacaksın, Bay Kemal olmak için emperyal güçlerin karşısında diz çökmeyeceksin. Sen kim, Bay Kemal kim?" demişti.

CHP Genel Başkanı, Balıkesir'deki konuşmasının bu bölümünün videosunu "Bay Kemal" notuyla Twitter hesabında da paylaşmıştı. Hatta CHP lideri Twitter profiline de "Bay Kemal" yazmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'Bay Kemal' göndermesi: Zorlandı ama sonra kabul etti

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500

Yorumlar (2)

Suat GÖNÜLTAŞ:

HADİS: LAYIK OLDUĞUNUZLA İDARE OLUNURSUNUZ. İYİ TOPLUMUN BAŞINA KÖTÜ, KÖTÜ TOPLUMUN BAŞINA İYİ BİRİ GELMEZ, GETİRİLMEZ,

8
0
yanıtYanıtla
bekir yapici:

asgari ücret aclik sinirinin altinda kalmis kiralar market raflari asgari ücreti coktan asmis bu ülkenin yüzde 68 ini temsil eden dar gelirli kivraniyor ama sn. Erdogan hala ülkenin tamamini kucaklayan tarafsiz bir Cumhurbaskani görüntüsü veremiyor cogunlukla söze C.baskani olarak basliyor ama ak parti genel baskani olarak bitiriyor.

4
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title