Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li Özkoç ve Erdoğdu hakkında suç duyurusu

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, televizyon yayınında gazeteci Sedef Kabaş'ın konukları arasında yer alan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Bu isimler hakkında kamu davası açılması talep edildi.

Gazeteci Sedef Kabaş, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun konuk olduğu programda kullandığı ifadeler nedeniyle Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan tutuklanmıştı. Kabaş'ın ardından Özkoç ve Erdoğdu hakkında daCumhurbaşkanı'nın avukatı Doç. Dr. Hüseyin Aydın tarafındansavcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN SINIRLARININ AŞILDIĞINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Suç duyurusu dilekçesinde; TELE 1 adlı televizyon kanalında 14 Ocak 2022 tarihinde gerçekleşen programda Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu tarafından sarf edilen sözlerin, kişilik haklarını ihlal eder nitelikte iftira ve hakaret boyutuna vardığı, ifade özgürlüğünün sınırlarının aşıldığına dikkat çekildi.

KAMU DAVASI AÇILMASI TALEP EDİLİYOR

Dilekçede; Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan soruşturma açılarak kamu davası açılması talep ediliyor.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Aykut Erdoğdu Engin Özkoç Sedef Kabaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (5)

Doğuş:

Yani ona buna suç duyurusu nereye kadar. Şu an seçim olsa zaten kaybediyorsunuz. Bari tadında bırakın.

4
1
yanıtYanıtla
Hizip Savar:

Alın vekiliklerini salın sokağa bakalım ne kadar adamlar

0
3
yanıtYanıtla
OKUR:

insanlara ve inançlarına hakaret ederek siyaset yapılmaz.helede ifade özgürlüğü olarak savunulmaz,,,bence bu ahlaki bir sorundur

0
2
yanıtYanıtla
Eldar r:

nihayet

1
1
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Bu işi kabak tadı vermeye başladı veya gündem değiştirme olarak en yumuşak olan tabiri kullanıyorum. Bu böyle yürümez tek yapılacak şeyin herkesin kendine bir çeki düzen vermesi gerekiyor. hiç kimse hakaret etme lüksüne sahip değildir.

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title