Haberler

Çözüm Süreci Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda

Tasarının 3. maddesi üzerinde görüşmeler devam ediyor.

TBMM Genel Kurulu'nda, Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı'nın 3. maddesi görüşülüyor.

Genel Kurul'da, CHP'nin, minibüsçü esnafının sorunları ile ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi ele alındı.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, minibüslerde 15 meslek grubu üyesi ile 65 yaş üzerine kişilerin ücretsiz taşındığını, bu durumun minibüsçü esnafını zor durumda bıraktığını ifade etti. 65 yaş üstü kişilerin ücretsiz taşınmasına karşı olmadıklarını, bunun bir sosyal devlet ilkesi olarak kabul edilebileceğini belirten Akar, ancak devletin, esnafa bunun karşılığını vermesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ise kanuna göre yalnızca 17 koltuktan olan toplu taşım araçlarında bazı meslek gruplarının ücretsiz taşındığını, minibüslerin 15 koltuklu olması nedeniyle bu kapsamın dışında bulunduğuna dikkati çekti.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, taşımacılık sektöründeki esnafın özellikle pahalı akaryakıt ve yüksek vergiler nedeniyle sıkıntı yaşadığını dile getirdi. Dedeoğlu, bu sektördeki esnafın sorunlarının araştırılması için verilen önergeyi desteklediklerini kaydetti.

CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Daha sonra, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın dün verdiği, "kapalı oturum önergesi işleminde yeminli görevlilerin salonda kalmaları" hususunun yapılan üçüncü oylamasında da karar yeter sayısı bulunamadığı için oylanamayan önergesini okuttu.

Bunun üzerine, yeminli stenograflar, kavaslar ve görevliler dışındakiler, Genel Kurul Salonu dışına çıkarılarak kapalı oturuma geçildi. Kapalı oturumun ardından, Çözüm Süreci Tasarısı'nın 3. maddesi üzerinde görüşmelere başlandı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, dün TBMM Genel Kurulu'nda MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak'a "Ali Kızılırmak" demesi ile ilgili olarak, "Herkesin soyismi değerlidir. Sürçi lisan olmuştur" dedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mesut Dedeoğlu Haydar Akar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title