Haberler

CHP Milletvekili Mustafa Sarıgül, vergi artış oylamasına katılmayan muhalefet vekillerine çok kızdı

Güncelleme:

TBMM'de vergi artışları için yapılan oylamaya muhalefet vekillerinin birçoğunun katılmaması gündem yarattı. Konuyu değerlendiren CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, "Kendi payıma tüm yurttaşlarımdan özür diliyorum. Birazcık o konuda da grup başkanvekillerimizin bütün grupları uyarması lazım. Özellikle muhalefet milletvekili olarak orada bulunmamak son derece üzüntü verici bir olaydır. Çalışma arkadaşlarıma da gerçekten sitemlerimi iletiyorum." dedi.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, TBMM Genel Kurulunda, vergi artışlarına ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifinin oylamalarına muhalefet milletvekillerinin katılımının az olmasını değerlendirdi. Sarıgül, "Ben kendi payıma tüm yurttaşlarımdan özür diliyorum. Çalışma arkadaşlarıma da gerçekten sitemlerimi iletiyorum. Mazeret yok, muhalefet milletvekilleri olarak o gün hepimiz orada olmalıydık." dedi.

"MAAŞ ZAMLARININ ERİMESİ DEMEK"

Sarıgül, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, otogaz, motorin ve benzinin fiyatının 6 lira birden arttığını, bir bardak benzinin fiyatının 10 lira olduğunu söyledi. Akaryakıt fiyatlarındaki artışın, iğneden ipliğe her şeye zam anlamına geldiğini belirten Sarıgül, "Bu, işçilerimize, memurlarımıza, emekliye yapılan maaş zamlarının da erimesi demektir. Yurttaşlarımızın alım gücünün düşmesi demektir. Geçim sıkıntısının yoksulluğun ve borçların artması demektir." diye konuştu.

"ÜZERLERİNE HİÇBİR ŞEY YAPIŞMIYOR"

İktidarın "zamdan başka bir çözüm" bulamadığını, zamları savunduğunu ileri süren Sarıgül, "Savunma yaparken teflon tava gibiler, üzerlerine hiçbir şey bulaşmıyor." ifadesini kullandı.

CHP Milletvekili Mustafa Sarıgül, vergi artış oylamasına katılmayan muhalefet vekillerine çok kızdı

"GRUP BAŞKANVEKİLLERİNİN UYARMASI LAZIM"

Sarıgül, TBMM Genel Kurulunda geçen hafta kabul edilen, bazı vergilerde artış öngören kanun teklifinin oylamalarında muhalefet milletvekillerinin katılımının az olmasına ilişkin soru üzerine, şu değerlendirmeyi yaptı: "Ben bu noktada kendi payıma tüm yurttaşlarımdan özür diliyorum. Birazcık o konuda da grup başkanvekillerimizin bütün grupları uyarması lazım. Özellikle muhalefet milletvekili olarak orada bulunmamak son derece üzüntü verici bir olaydır. Bundan sonra kesinlikle böyle bir şey olmaz. Bu noktada benim çalışma arkadaşlarıma da gerçekten sitemlerimi iletiyorum. Başarı üç şeyden geçer: Milletvekili, kadro ve proje. Demek ki bizim buradaki kadromuz da yeteri kadar oturmadı. Mazeret yok, muhalefet milletvekilleri olarak o gün hepimiz orada olmalıydık."

Sarıgül, bir gazetecinin "CHP, Meclisi olağanüstü toplantıya çağırıyor. Bu girişimi nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise "Önemli bir karar. Partimizin aldığı karar değerlidir. Hemen TBMM Başkanı Meclis'i toplantıya çağırmalı her şeyin açık ve net şekilde parlamentoda görüşülmesi lazım." yanıtını verdi.

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Sarıgül Milletvekili Erzincan Politika Haberler

500

Yorumlar (5)

Mehmet Ali:

Başta iktidar olmak üzere, muhalefetide, sozüm ona farklı sesler çıkararak ikuyuzluluk yapiyor. Milleti kandırıyor ! Seçimden önceki son iki Ayın analizini ve secimden sonraki iki Ayın analizini yapın. Bu Millete ksrşı Nasıl hilekar bir politika yürütüldüğü ortaya çıkıyor. VE BIZ HALA BU SIYASETÇILERIMIZE GUVENIP OY VERIYORUZ !

36
1
yanıtYanıtla
taner eray:

Muhalefet sadece koltok derdinde milletvekili olalımda 150 milyar maaş gelsin 5 sene ohh kebap gerisi kimsenin umrunda değil. Kafa bu olmasa zaten memleket bu haldeyken tatile çıkmazlardı. Ha bitane vicdanlı adam çıkmış en azından özür diliyor.

34
1
yanıtYanıtla
kaan yazıcı:

mustafa sarigül sen niye katilmadin oylamaya

11
6
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

katılsalar ne olacak mecliste muhalefet azınlıkta hem ballı maaşları kıyak emeklilikleri olanların dert tasa gam üzüntü içinde olmalarına gerek yok bir elleri yağda bir elleri balda halkın sorunlarını çözmemiş olsalarda kendi sorunlarını çözmüş durumdalar

14
2
yanıtYanıtla
Hakan Yiğen:

kanka sen zamı yapana değil itiraz etmeyene sallıyorsun farkında mısın?

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title