Haberler

CHP'li Öğüt Meclis Başkanına Dövüşen Boğa Heykelini Sordu

Milli Saraylar, Müzecilik ve Tanıtım Başkanlığı'nın Kadıköy Altıyol'da bulunan tarihi Dövüşen Boğa Heykeli'ni Beylerbeyi Sarayı'ndaki eşinin yanına taşınması istemi TBMM gündeminde.

Milli Saraylar, Müzecilik ve Tanıtım Başkanlığı'nın Kadıköy Altıyol'da bulunan tarihi Dövüşen Boğa Heykeli'ni Beylerbeyi Sarayı'ndaki eşinin yanına taşınması istemi TBMM gündeminde. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Boğa heykelinin Kadıköy'ün en bilinir simgesi ve buluşma noktası olmakla birlikte İstanbul'un sayılı simgelerinden biri olduğunu söyledi.

"İlçeyi ziyaret edenlerin önünde resim çektirdiği, vatandaşın buluşma noktası olduğu boğa heykeli ayrıca belediyenin logosu dahi olmuştur" diyen Öğüt, heykelin bakımının Kadıköy Belediyesi tarafından diğer heykellerle birlikte rutin bir şekilde yapıldığını ve envanteri içinde yer aldığını ifade ederek şu soruları yöneltti; Amerika'nın New York' kentinde Wall Street'in simgesi haline gelen bronz boğa heykeli gibi dünyanın pek çok kentinde ilçe, semt, eyaletlerle özdeşleşen heykeller mevcuttur. Ayrıca bazı basın yayın organlarında iddia edilenin aksine heykel zarar görmemekte aksine Kadıköy Belediyesi tarafından diğer heykeller tarafından gerekli bakımları düzenli olarak yapılmaktadır. Bu bağlamda Boğa heykelinin Milli Saraylar Müzecilik ve Tanıtım Başkanlığı tarafından Kadıköy'den alınmak istenmesi kararının yeniden gözden geçirilmesi düşünülmekte midir?

Kamuoyuna heykelin Beylerbeyi Sarayı'na taşınmak istenmesinin sebebi olarak, heykelin sarayda bulunan diğer eşiyle birleştirilmesi olarak yansımıştır. Amaçlanan her iki heykeli yan yana getirmek ise Beylerbeyi'nde bulunan heykelin Kadıköy'e taşınması bir diğer seçenek olarak değerlendirilebilir mi?

Dünyanın birçok ülkesinde tarihi sanat yapıtları halkın daha geniş kitlelerine ulaşması için sokak, meydan ve alanlarda tutulurken, heykelin Kadıköy'den alınmak istenmesi sanat ve tarihe toplumsal bakışın engellenmesi anlamına gelmez mi?

Öğüt, ayrıca Genel Kurul'da yaptığı konuşmada da Kadıköylülerin ilçeleriyle özdeşleşen bu heykelin ellerinden alınmasına karşı olduğunu vurgulayarak konunun, heykelin tarihi anlamı, önemi ve simgesel özdeşleşmesi kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. - İstanbul / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Kadıköy Belediyesi Kadir Gökmen Öğüt İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title