Haberler

CHP'li Deniz Baykal'la ilgili HKP harekete geçti! Vekilliğinin düşürülmesini istiyorlar

Güncelleme:

Beyin damarlarından birine pıhtı atması sonucu kısmı felç geçiren Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal için harekete geçen Halkın Kurtuluş Partisi, Baykal'ın vekilliğinin düşürülmesi ve maaşını faizli olarak geri ödemesi istemiyle başvuruda bulundu.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın vekilliğinin düşürülmesi için ikinci kez talepte bulundu.

İLK OLARAK GEÇEN YIL BAŞVURMUŞLARDI

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın milletvekilliğinin düşürülmesi ve 2018 yılından itibaren ödenen maaşların faizi ile birlikte geri alınması için 8 Ekim 2021'de TBMM Başkanlığı'na başvuruda bulunmuştu.

'GÖREVİ KÖTÜYE KULLANIYOR'

Aradan bir yıl geçmesine rağmen TBMM Başkanlığı başvuruyu yanıtlamadı. HKP avukatları; Deniz Baykal, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM Başkanlık Divanı Üyeleri ve TBMM'nin tüm üyeleri hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçunu işlediklerini iddia ederek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Öte yandan HKP avukatları, Deniz Baykal hakkında bir kez daha TBMM Başkanlığı'na başvurdu.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Deniz Baykal Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

özen66:

kesınlıkle yerınde bır karar olur

115
8
yanıtYanıtla
Fakır:

yattığı yerden maaş alıyor

106
10
yanıtYanıtla
Sezgin Avcı:

Vergilerden milletin beli bükülmüş durumda en azından benim öyle neden milletvekillerine böyle büyük paralar gidiyor kimin cebinden çıkıyor yeter bıktık artık ya..

90
7
yanıtYanıtla
Ali Hatice Balcı:

Hadi bakalım özel sektörde bir işçi işe geç kalsın o işçiye ne yaparlar, vekil olmuş meclise gelmiyor aday olduğu parti bu kişiyi hasta olduğunu bile bile aday gösterdi, yattığı yerden maaş alıyor.

57
8
yanıtYanıtla
Tayyar Garipağaoğlu:

Sen aynı duruma düşsem senin işine son verseler ne düşünürsün.

yanıt0
yanıt0
uCube :

Bu adamın artık siyaset yapmasına gerek yok ki. Vekillik düşürülmeli vede normal maaşını almalı. ;))

56
4
yanıtYanıtla
tarık ünlü:

Baykalın maaş aldığindan haberi bile yoktur Adamcağızın Evdekiler ce chp işi bu

39
11
yanıtYanıtla
Ömer AKKAYA :

doğru karar

44
4
yanıtYanıtla
Turan İNCEOZ :

Bankamatik memuru diye ortalığı yıkanlar, hodri meydan. Evet, Baykal eğer meclise gelmiyorsa, genel kurula katılmıyorsa, görevlerini yerine getirmiyorsa vekilliği düşürülsün. Neden o makamı işgal ediyor. Maaş alıyor.

44
3
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Hastalığı sebebiyle vekillik görevini yerine getiremiyorsa istifa edecek, yazık günahtır bu milletin parasına, kaç yaşına gelmişsin sayın baykal, kendisine faydası olmayanın millete ne faydası olacak

35
3
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title