Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şenatalar Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhan Şenatalar, "Çağdaş toplumlar, yaşlı nüfusun toplumsal yaşamdan dışlanmadığı, sosyal ve kültürel etkinliklere katıldığı, sağlık hizmeti ve bakım hizmeti ihtiyaçlarının karşılandığı toplumlardır" değerlendirmesini yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhan Şenatalar, "Çağdaş toplumlar, yaşlı nüfusun toplumsal yaşamdan dışlanmadığı, sosyal ve kültürel etkinliklere katıldığı, sağlık hizmeti ve bakım hizmeti ihtiyaçlarının karşılandığı toplumlardır" değerlendirmesini yaptı.

Şenatalar, yazılı açıklamasında, TÜİK'in açıkladığı son verilere göre, Türkiye'de 65 ve üzeri yaş nüfusunun 6,2 milyona yakın olduğunu belirtti. Bunun toplam nüfusun yüzde 8'ini oluşturduğunun altını çizen Şenatalar, "2023'te yaşlı nüfus oranı yüzde 10'u geçecektir. Yine TÜİK verilerine göre, günümüzde yaşlı nüfusun 1,1 milyonu aşan bölümü resmi yoksulluk sınırının altında bir gelirle yaşamaktadır" görüşünü savundu.

Yaşlı nüfusun gelir yetersizliği dışında başta sağlık ve bakım hizmeti gereksinimi, toplumla yeterince bağ kuramama olmak üzere çeşitli sorunları olduğunu da ileri süren Şenatalar, CHP'nin yaşlıların ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlarına, yaşlılıkta yüksek yaşam kalitesini hedefleyen bütünlüklü bir politikayla çözüm üretmeye kararlı olduğunu dile getirdi.

Şenatalar, "Çağdaş toplumlar, yaşlı nüfusun toplumsal yaşamdan dışlanmadığı, sosyal ve kültürel etkinliklere katıldığı, sağlık hizmeti ve bakım hizmeti ihtiyaçlarının karşılandığı toplumlardır. CHP yaşlıların yaşam kalitesini yükseltmeye odaklanmış politika demetiyle, gelir düzeyini yükseltici, sağlık düzeyini koruyucu, kültürel ve siyasal katılım düzeyini yükseltici politikalar uygulayacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Burhan Şenatalar Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title