Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Güldal Mumcu Alaşehir'de

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu Alaşehir’i ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu Alaşehir'i ziyaret etti.

Mumcu'nun Sevgi Yolu üzerinde bulunan CHP Lokali'ne Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özgür Özel ve CHP Milletvekili Hasan Ören ile beraber gelişinde izdiham yaşanırken, partililer Güldal Mumcu'ya ulaşmak, fotoğraf çektirmek için yarıştılar. Burada yapılan kısa konuşmadan sonra yaklaşık bin kişinin katıldığı Sevgi Yolu yürüyüşü yapılarak Cumhuriyet Meydanı'na gelindi. Güldal Mumcu Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Atatürk büstüne çelenk koydu. Çelenk töreninden önce saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra kuru üzüm ihracatçısı Mustafa Uzunoğlu'na ait kuru üzüm işleme tesislerinde bir araya gelen Mumcu, Özgür Özel, Alaşehir Belediye Başkan adayı Hasan Hüseyin Uysal işçilerin Kadınlar Günü'nü kutladılar, işçilerle sohbet ettiler. Burada ikram edilen kuru üzümü yiyen Mumcu, üzümü çok beğendiğini söyledi.

CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özgür Özel, "Güldal Mumcu partimizin iki numarası, TBMM Başkanvekili... Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sizlerle buluşturmak istedik. Ülkemizde ne yazık ki şiddet gören, hala emekleri sömürülen kadınlarımız var. Bugün kadına şiddet en üst noktadadır. CHP olarak kadına karşı her türlü sözlü ya da fiziki şiddeti kınıyoruz. Bunların yanında ve sorunlarının çözümü için çalışacağız" dedi.

Güldal Mumcu ise, "Dünyada ilk kez Atatürk kadınlara seçme seçilme hakkı vermiştir. Bunun bilincindeyiz. Bir toplumda kadınla erkek yan yana yürüyemiyorsa, o toplumun kalkınması mümkün değildir. Alaşehir'de kadınların aktif rol oynadığını görüyorum. Bundan çok mutluyuz. Yıldırım Beyazıt Alaşehir'e 'Alaşehir' demiştir, Evliya Çelebi de bunu Seyahatnamesi'nde yazmıştır. İşte sizler de başkanlarımızı kazandırmak için oylarınızı verin yeşil anlamına gelen ala, Yeşil Alaşehir olarak geçsin. Dünya nüfusunun yarısı erkek, yarısı kadın. Bu işyerinde de o dengeyi gördüm, çok mutlu oldum. Burada kadınlar fazla diye söylendi, burada kadınlara yönelik birazcık pozitif bir ayrımcılık olmuş" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Güldal Mumcu Özgür Özel Alaşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title