Haberler

CHP, Eryılmaz'ın İfadesini Alacak

CHP Merkez Yönetim Kurulu, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'a Ait Ses Kayıtlarıyla Gündeme Gelen "Rüşvet" Tartışmalarıyla İlgili Olarak, Eryılmaz'ın İfadesinin Alınmasını Kararlaştırdı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'a ait ses kayıtlarıyla gündeme gelen "rüşvet" tartışmalarıyla ilgili olarak, Eryılmaz'ın ifadesinin alınmasını kararlaştırdı. Yönetim, kurulan komisyonun raporu doğrultusunda Eryılmaz'la ilgili kararını verecek.

CHP Merkez Yönetim Kurulu Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında tezkere görüşmeleri nedeniyle TBMM'de toplandı. Toplantıda, tüm dünyayı etkileyen küresel krizin Türkiye'ye olası etkileri ve Çankaya Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddiaları gündeme geldi. ANKA'nın edindiği bilgilere göre, toplantıda CHP'nin ekonomi kurmayları küresel krize karşı alınması gereken tedbirler konusunda görüşlerini dile getirdiler. Borsa'daki düşüş ve dövizdeki yükselişe dikkat çeken CHP'li kurmaylar, sanayi üretim endeksindeki 4 puanlık düşüşün de, Türkiye'nin yavaş yavaş küresel krizden etkilenmeye başladığının göstergesi olarak yorumladılar.

Krizden en çok toplumun alt kesimlerini etkileyeceğine dikkat çekilirken, Hükümetinde bu konuda sosyal adımlar atması gerektiğine işaret edildi. Hükümetin acilen sosyal destek programı açıklaması gerektiğine vurgu yapılan toplantıda, para politikası, mali disiplin ve bütçe disiplini gibi konuların ciddiyetle ele alınması gerektiğine vurgu yapıldı.

Bir süredir toplumun çeşitli kesimleriyle ekonomi konusunda çalışmalar yapan CHP Yönetimi, ekonomi ile ilgili diğer kesimlerle de bu tarz çalışmaları geliştirme kararı aldı.

-İFADESİ ALINACAK-

CHP MYK toplantısında, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'a ait ses kayıtlarıyla gündeme gelen "rüşvet" tartışmaları da ele alındı. MYK'da, konuyu araştırmak üzere MYK Üyeleri Mehmet Ali Özpolat, Sırrı Özbek ve Rıza Yalçınkaya'dan oluşan komisyona Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ve CHP'li meclis üyelerinin ifadelerini alma yetkisi verildi. Komisyon, söz konusu iddiaları bütün yönleriyle inceledikten sonra bir rapor hazırlayarak MYK'ya sunacak. Parti Yönetimi ise hazırlanacak rapor doğrultusunda işlem yapacak.

-BAYKAL-BAŞBUĞ GÖRÜŞMESİ-

CHP MYK toplantısında, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Orgeneral İlker Başbuğ'un CHP Genel Merkezi'nde 1 saat 25 dakika süren görüşmesi de değerlendirdi. Baykal-Başbuğ görüşmesinin iki taraf açısından da yararlı geçtiği ifade edilirken, Orgeneral Başbuğ'un TSK'nın bazı taleplerine ilişkin bilgi verdiği ancak Aktütün karakolu ile ilgili özel bir değerlendirme yapmadığı kaydedildi.

-AKP İPE UN SERİYOR-

Öte yandan CHP MYK toplantısında dokunulmazlıkların kaldırılması konusu da ele alındı. CHP yönetimi bu konuda daha önce yapılmış olan çalışmalara dikkat çekerek, AKP yönetimini eleştirdi. CHP yönetimi, AKP'nin dokunulmazlıklar konusuyla ilgili "Anayasa Komisyonu'na üye versinler" şeklindeki çağrısı için, "İpe un seriyorlar" diyerek tepki gösterdi. (ANKA)

(ÇAĞ/BÜN)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title