Haberler

Chp, Engellilerin Sorunlarının Araştırılmasını İstedi

CHP, engelli vatandaşların sorunlarının araştırılmasını talep etti.

CHP, engelli vatandaşların sorunlarının araştırılmasını talep etti.

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Elif Doğan Türkmen ve arkadaşlarının imzasıyla hazırlanan araştırma önergesi, Meclis Başkanlığına sunuldu.

Önergenin gerekçesinde ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 12'sinin engelli olduğuna işaret edilerek, vatandaşların sorunlarının kronikleştiği ve konuya ilişkin kapsamlı verilerin bulunmadığı ifade edildi.

Engelli vatandaşların başkalarına gereksinim duymadan yaşamını sürdüren, üreten ve toplumsal yaşama katkıda bulunan bireyler olmalarının, devletin temel hedeflerinden biri olduğu vurgulanarak, bunun aynı zamanda sosyal hukuk devleti anlayışının da bir gereği olduğu belirtildi.

Önergede, engellilerin toplumsal yaşama aktif olarak katılımlarının sağlanması, eğitim, sağlık, ulaşım ve istihdam başta olmak üzere tüm sorunlarının tespit edilmesi, başkalarına gereksinim duymadan yaşamlarını idame ettirebilmeleri için gereken politikaların belirlenmesi amacıyla bir araştırma komisyonu kurulması istendi.

Kaynak: AA / Politika

Elif Doğan Türkmen Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title