Haberler

Bakan Özer: 50 derslikte yüz yüze eğitime ara verildi (3)

Güncelleme:

'ÖĞRETMEN BAŞINA DÜŞEN ÖĞRENCİ SAYISI OECD ORTALAMASINA ULAŞTI'Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Konya programında Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerde yaptığı yatırımların tanıtım toplantısına katıldı.

'ÖĞRETMEN BAŞINA DÜŞEN ÖĞRENCİ SAYISI OECD ORTALAMASINA ULAŞTI'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Konya programında Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerde yaptığı yatırımların tanıtım toplantısına katıldı. Burada konuşan Bakan Özer, Türkiye'de eğitimin durumunu açıklayarak, "2000'li yıllarda okul öncesi 200 binler seviyesinde öğrencimiz, okul öncesi eğitim alırken bugün 2 milyon rakamdan bahsediyoruz. İnşallah bu dönemde Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz 3 bin tane yeni anaokulu ve 40 bin tane yeni ana sınıfı yaparak 4 yaştaki yüzde 35 olan okullaşma oranını yüzde 70'lere, 5 yaşındaki yüzde 78'lerdeki okullaşma oranını yüzde 100'e ve 3 yaştaki yüzde 14 olan okullaşma oranını 50 seviyesine getireceğiz. Orta öğretimdeki okullaşma oranı 2000'li yıllarda yüzde 44'ten yüzde 89'lara 90'lara ulaştık. Yükseköğretimdeki net okullaşma oranı yüzde 14'lerdeyken yüzde 45'ler seviyesine geldi. Bunlar için devasa yatırımlar yapıldı. Derslik sayıları 250 binlerden şu anda 850 binlere geldi. Bunun 650 bini devlet okullarıdır. Bugün eğitim sistemimiz 850 bin dersliğin, 1 milyona yakın dersliğin olduğu, 18 milyona yakın öğrencinin olduğu, 1,2 milyon öğretmenin olduğu devasa bir sistem" dedi.

'EĞİTİMDE OKULLULAŞMA ORANI ARTTI'

Bakan Özer, "Bizim eğitim sistemimizdeki toplam öğrenci ve öğretmen sayısı 150'ye yakın ülkenin nüfusundan fazladır. Bugün bütün ülkelerin kendisini karşılaştırmak için kullanmış olduğu OECD  ülkelerdeki referans ülkelerdeki eğitim göstergeleri, hepinizin malum olduğu gibi OECD ülkeleri, 2'nci Dünya Savaşı'ndan sonra 1950 yıllarda tüm kademelerde okullaşma oranını yüzde 100'ler seviyesine çıkarttı. Son 70 yılda, eğitimde kaliteyi nasıl artırabilirime odaklanırken, Türkiye eğitimde bu kitleselleşme hedeflerine ancak 2000'li yıllardan sonra ulaşabildi. Bundan en fazla yararlanan sosyal ekonomik seviye olarak dezavantajlı kesimler oldu. Son 20 yılda garip gurebanın eğitimden sağlığa tüm alanlara kadar devletin sunmuş olduğu hizmetlere erişimi maksimum seviyeye çıktı. Eğitimdeki bu okullulaşma oranı artırılırken, kaliteye rağmen bir büyüme sağlanmadı. Her zaman söylediğim gibi kalite odaklı bir büyüme gerçekleşti. Derslik başına düşen öğrenci sayısı, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı bu devasa büyümeye rağmen OECD ortalaması seviyesine yakın. Bakın OECD ülkelerindeki öğrenci sayısı son 20 yılda hiç değişmedi, hep sabittir. Çoğu ülkede düşmüştür. Tam tersi Türkiye'de okullaşma oranı yüzde 100'ler seviyesine tırmanırken, öğrenci sayısı devasa artarken aynı zamanda öğretmen başına düşen öğrenci sayısı da OECD ortalamasına yükselmiş oldu. Bunun için son 19 yılda devasa öğretmen alımları yapıldı. 2000'li yıllarda eğitim sistemimizde 500 bine yakın öğretmen vardı. Bugün 1,2 milyon öğretmen var" diye konuştu.

?


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Mahmut Özer Konya Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title