Haberler

Bakan Fidan, Kahire Barış Zirvesi'ne katılıyor

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze için düzenlenen Kahire Barış Zirvesi'ne katılıyor. Zirvede Gazze'deki gelişmeler, Filistin davasının geleceği ve barış süreci ele alınacak.

- Bakan Fidan, Kahire Barış Zirvesi'ne katılıyor

KAHİRE - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze için düzenlenen Kahire Barış Zirvesine katılıyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik arttırdığı bombardıman 15. gününde devam ederken Mısır'ın ev sahipliğinde Gazze için Kahire Barış Zirvesi düzenleniyor. Başkent Kahire'de yapılan zirvede, Türkiye'yi Dışişleri Hakan Fidan temsil ediyor. Devlet ve Hükümet Başkanlarının yanı sıra Dışişleri Bakanlarının da hazır bulunduğu zirvede Gazze'deki gelişmeler, Filistin davasının geleceği ve barış sürecinin ele alınacak. Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin ev sahipliğindeki zirvede Ürdün, Filistin, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Kuveyt, Suudi Arabistan, Irak, Yunanistan, İtalya ve Güney Kıbrıs liderleri de katılıyor. Zirvede Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in yanı sıra Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Temsilcisi Joseph Borrel de bulunacak.

Bakan Fidan'ın ikili görüşmelerde bulunması da öngörülüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Filistin Kahire Gazze Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title