Haberler

Bakan Çubukçu'nun Zonguldak Gezisi

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde Kız Yetiştirme Yurdu, Fiziksel Engelliler Derneği İş Atölyesi ve İzmirlioğlu Huzurevi'ni Ziyaret Etti. Huzurevi Ziyaretinde Çubukçu'nun Bakan Olduğuna İnanmayan Yaşlı Kadın ile Arasında İlginç Diyaloglar Yaşandı.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Kız Yetiştirme Yurdu, Fiziksel Engelliler Derneği İş Atölyesi ve İzmirlioğlu Huzurevi'ni ziyaret etti. Huzurevi ziyaretinde Çubukçu'nun bakan olduğuna inanmayan yaşlı kadın ile arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Ereğli ziyaretine Kız Yetiştirme Yurdu ile başlayan Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, yetkililerden bilgi aldı ve burada kalan kızlarla basın ve protokole kapalı görüştü. Kızlarla bina önünde hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından makam aracına yönelen Bakan Çubukçu, yurt müdürü Nejdet Kocaman'ı yanına çağırdı. Öğrencilerin izin kullanamadığı yönünde şikayetleri olduğunun kendisine aktarıldığını ifade eden Bakan Çubukçu, "Bunu söyleyen bir veya iki kişi değil ki, 4-5 kişi aynı şeyi söylüyor. Olmaz böyle şey,

öğrencilere günlük izin verin" dedi.

Fiziksel Engelliler Derneği İş Atölyesi'ni gezerek Dernek Başkanı İsmail Şentürk'ten bilgi alan Bakan Çubukçu, atölyede kıyafetler dikildiğini öğrenince, "Bana bir şey dikmediniz, Ereğli'ye özgü otantik bir şeyler diksenize" dedi. Şentürk de kıyafeti en kısa zamanda diktirip, bakanlığa göndereceğini söyledi.

Atölyenin bahçesinde fiziksel engellilerle sohbet eden Bakan Çubukçu, bir kadının kendisine armağan ettiği başörtüyü taktı. Burada özürlü ve yakınlarına kısa selam konuşması yapan Bakan Çubukçu, herkesin özürlülere yönelik yaptıkları çalışmanın farkında olduğunu ve dernek ile sivil toplum kuruluşları aracılığıyla da herhangi bir konuda kendisine ulaşabileceklerini söyledi.

İzmirlioğlu Huzurevi'ni de ziyaret ederek yaşlıların ellerini öpen Bakan Çubukçu, onlarla bir süre sohbet etti. Huzurevinde kalan Şerife Demir, bakanla görüşmek istediğini söyleyerek Çubukçu'nun yanına geldi. Bakan Çubukçu, "Ben sizin elinizi öpmüştüm" dediğinde yaşlı kadın Çubukçu'ya, "Bakan kim?" diye sordu. Çubukçu ise, "Bakan benim. Yoksa bakanın erkek mi olduğunu düşünüyorsun" dedi.

Gezdiği huzurevleri arasında İzmirlioğlu'nun en güzel manzaraya sahip olduğunu vurgulayan Bakan Nimet Çubukçu, balkona çıkarak bazı yaşlılar ve binayı yaptıran hayırsever İbrahim İzmirlioğlu ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakan Çubukçu, huzurevinde kalan Ali Çakır'ın odasını gezerek fotoğraf albümünü inceledi. Ayşe Koçak'ın da odasını gezen Bakan Çubukçu, bir süre basına kapalı görüştü. Huzurevinin bahçesini gezen Çubukçu, bahçeden leylak kopardı. Bakan Çubukçu, daha sonra Ereğli'den ayrıldı.

(BA-AK-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title