Haberler

Atılgan: CHP'de Kadın Kotası Yüzde 50'ye Çıkarıldı

Yalova'da partisinin il başkanlığını ziyaret eden CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Deniz Pınar Atılgan, CHP'de kadın kotasının yüzde 50'ye çıkarıldığını söyledi.

Yalova'da partisinin il başkanlığını ziyaret eden CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Deniz Pınar Atılgan, CHP'de kadın kotasının yüzde 50'ye çıkarıldığını söyledi.

CHP İl Teşkilatı'nda gerçekleşen ziyarette Başkan Atılgan, CHP Yalova Merkez İlçe Başkanı Gülsen Büker ve Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Hayriye Sakarya'dan partinin Yalova'daki durumuyla ilgili bilgi aldı. Burada konuşan Atılgan, CHP'deki cinsiyet kotasının yüzde 50'ye çıkarıldığını vurgulayarak, "Tüzük Kurultayı'nda en az yüzde 33 olan cinsiyet kotasını tüzüğümüze yazdırmıştım. Ancak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ise bu kotayı yüzde 50'ye yükselttiğimizi tüm teşkilatlara iletmemizi istedi. Yalova bu anlamda en şanslı illerden birisi. Çünkü ana kademede kadın sayısı zaten fazla olan bir il. Eğer bu kota uygulanırsa Yalovalı kadınlar yönetimi ele geçirir diye düşünüyorum" dedi.

KADIN KOLLARI KURULTAYI SONBAHAR'DA

Kadın Kolları olarak genel kurultay hazırlıklarını da yaptıklarını söyleyen Atılgan, kurultayı sonbaharda yapacaklarını belirtti. Atılgan, "Genel başkanımız en kısa sürede kadın kollarını genel kurultaya götürmemizi istedi. Biz de bu nedenle illerimizi dolaşmaya ve hazırlık yapmaya başladık. Yalova bu anlamda gittiğimiz 9'uncu il. İlleri tamamladıktan sonra da STK'lar ve vakıflarda olan kadınlarla da görüşüp onları partimize davet edeceğiz. Yine partimize küskün olan kadınları da yeniden partimize döndüreceğiz. İlçe ve il kongrelerinin tamamlanmasının ardından genel kurultayı büyük bir ihtimalle sonbaharda yapacağız" diye konuştu. - Yalova / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Yalova Merkez deniz pınar Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title