Haberler

Ankara: Abd Başkanı Bush'un Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Crouch Ankara'da

ABD Başkanı George Bush'un Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Jd Crouch, Ankara'da temaslarda bulunuyor.

ABD Başkanı George Bush'un Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Jd Crouch, Ankara'da temaslarda bulunuyor.

Dışişleri Bakanlığı Müstaşarı Ali Tuygan, Jd Crouch'u bakanlıkta kabul ederek yaklaşık yarım saati aşan bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşmenin ardından Crouch, bakanlıktan ayrılırken gazetecilerin görüşmeye ilişkin sorularını yanıtladı. Crouch, Müsteşar Tuygan ile görüşmesinde İran'ın Uranyum zenginleştirmesiyle ilgili konuları görüştüklerini belirterek, "Fikir alışverişinde bulunduk" dedi.

ABD Başkanı Bush'un geçen hafta İran konusunda önemli bir karar alarak masaya önemli ve samimi bir teklif koyduğunu belirten Crouch, bunu İranlılar'ın kabul ederek masaya oturmalarını umduğunu bildirdi. Avrupa Birliği'nin (AB) de İran'a Uranyum zenginleştirilmesini durdurması karşısında bir teklif yapacağının göründüğünü bildiren Jd Crouch, "İran hükümetinin bunu değerlendirmeye almasının iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Çünkü tekliflere dikkatlice bakarlarsa, Uranyum zenginleştirilmesini kestiklerinde, bunun, bu sürecin olumlu bir parçası olacağını göreceklerdir" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ali Tuygan ise görüşmede, İran'la ilgili olumsuz bir seçeneği gündemlerine almadıklarını kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title