Haberler

Ali Babacan Görevden Ayrılmak İstemiyor

Güncelleme:

Cumhuriyet yazarı Çiğdem Toker, Ali Babacan'ın 2015'in Haziran ayına kadar görevinde kalmak istediğini iddia etti.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Çiğdem Toker, yeni kabinede yer alıp almayacağı kredi derecelendirme kuruluşları ve küresel piyasalarca da merak edilen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın 2015'in Haziran ayına kadar görevinde kalmak istediğini yazdı.

Toker'in yazısının ilgili bölümü şöyle; 10 Ağustos sonrası özellikle Erdoğan'a yakın medyanın "yeni kabine" haberlerini okumaya başladık.

Bu haberlere bakarsanız, Hazine'den sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın görevden alınarak, yerine Numan Kurtulmuş'un getirileceğini okuyoruz.

Konu önemli. Çünkü Moody's'in raporuyla bir kez daha teyit edildi ki, sadece kredi derecelendirme kuruluşları değil, küresel piyasalar açısından en çok merak edilen konuların başında Babacan'ın yerini koruyup koruyamayacağı konusu geliyor.

2015 HAZİRAN AYINA KADAR KALMAK İSTİYOR

Normal koşullarda, "üç dönem kuralı" gereğince, Babacan'ın 2015 seçimlerinin yapılacağı önümüzdeki Haziran'a kadar görevde kalması bekleniyordu. Aksi yöndeki haberler yoğunlaşınca dün, bazı yerlere "Babacan görevden ayrılmayı kendisi mi istiyor" sorusunu yönelttim. Aldığım yanıt, Babacan'ın bu yönde bir arzusunun olmadığı yönünde. Yani Başbakan Yardımcısı, en azından 2015 Haziran ayına kadar görevinin başında kalacak gibi görünüyor.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Çiğdem Toker Ali Babacan Politika Haberler

500

Yorumlar (9)

ibrahim:

sayın babacan Türkiye tarihi boyunca gelmiş geçmiş en başarılı bakandır. Ekonomi yönetiminde son derece başarılı, mütevazi, saygıdeğer biridir. zafer çağlayan gibi rüşvetle 700 bin dolar saat takma meraklısı değil. Bence ali babacanı hiç bırakmayalım. Türkiye''ye böylesi bir daha gelmez.

30
4
yanıtYanıtla
Mevlüt ÖZDEMİR:

Sayın Babacan bugüne kadar başarılı ve ekonomide sayesinde güven ortamı var seçime kadar kalmalıdır.Ülke,ekonomisi ve uluslar arası finas kurumlarına güven için görevinin başında bulunması gereklidir.

27
4
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

BU İKİLİYE DİKAT EDİN SAMANIN ALTINDA SU YÜRÜTÜRLER VAY GÜZEL ÜLKEM BİZLER KİMLER KALMİŞIĞ KURBAN OLDUĞUM ALLAHIM BİZLER GÜZEL YÖNETİCİ NASIP ET

7
19
yanıtYanıtla
ErdemErdem@emasilver.com:

Hanzo

yanıt0
yanıt0
Jöle kafa:

Boşuna beklemesin artık Yiğit Bulut geliyor. Kaç faiz lobisi…………………….

4
15
yanıtYanıtla
MÜRŞİT:

YİĞİT BULUT GÖBEĞİYLE UĞRAŞSIN. BABACAN HİZMET DERDİNDE İŞİ BİTTİĞİNDE O MAKAMDAN ÇEKİLMESİNİ BİLECEK KADAR KARAKTERLİ BİRİ. HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE ''PADİŞAHIM ÇOK YAŞACILAR'' I İSTEMİYORUZ.

13
3
yanıtYanıtla
MÜRŞİT:

YİĞİT BULUT SÜREKLİ BÜYÜYEN GÖBEĞİYLE UĞRAŞSIN. ANCAK ''YEMEYİ'' BİLİR.

13
2
yanıtYanıtla
ESHER:

Aslınada sayın Babacan yerinde kalmalı taş yerinde ağırdır ve öyledir

12
2
yanıtYanıtla
nasreddin:

erdogan secime gidelrin yüzde 51,7 siyle secilmistir. Yüzde 38,2 yapar. ama sanki türkiyenin bütün tasi topragi ona aitmis gibi bir algi yaratiliyor.

3
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title