Haberler

Akpm'den AK Parti'ye Ziyaret

AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Seçim Öncesi Gözlem Heyetini (AKPM) Meclis’te kabul etti.

AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Seçim Öncesi Gözlem Heyetini (AKPM) Meclis'te kabul etti.

Andreas Gross başkanlığındaki AKPM üyelerini kabul eden AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, Avrupalı misafirlere kendi bahçesinde yetiştirdiği üzümlerden ikram etti. Basına kapalı gerçekleşen toplantı sonrasında bir açıklama yapan İyimaya, görüşmenin seviyeli ve içerikli olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Sadece Avrupa standartlarının değil, Türkiye'nin düşünsel olarak ürettiği timi standartların var olduğunu, Avrupa'nın bundan faydalanması gerektiğini ifade ettiğini belirten İyimaya, "Mesela 2001 yılı anayasa reformunda seçime yakın süre kala oyun kurallarını değiştiren yasaları yasaklayan anayasamızın 67. maddesinin son fıkrası, dünya demokrasisi bakımından rasyonel bir ölçüt ve standart, onu memnuniyetle kabul ettiler. Türkiye'nin içinde bulunduğu süreci değerlendirdik" dedi.

Rus savaş uçaklarının Türk hava sahasını ihlal ettiğinin hatırlatılması üzerine İyamaya, "İki büyük devletin güvenlik araçlarının karşı karşıya gelmesi öyle kolaylıkla değerlendirilebilecek bir sorun değil. Bu konuda açık diplomasinin değil, gizli diplomasinin işlevini gördüğünü, bir bela ile karşı karşıya kalmayacağımızı düşünüyorum. Bu konuda demeç vermek çok kolay ama susmak daha akıllı" diye konuştu.

Ahmet Hakan'a yapılan saldırı sonrasında sanıkların ifadelerinin basına yansıyan ifadelerinin sorulması üzerine İyimaya, "Şiddet ne zaman itibariyle, ne muhatap itibariyle savunulabilen bir durum değildir. Bugün basına yansıyan beyanları tek yanlı manipülatif beyanlar olarak görüyorum" şeklinde konuştu.

İyimaya, milletvekillerine üç aylık maaşlarının peşin verileceğinin, bu durumda 1 Kasım'da seçilemeyen milletvekillerinin aldıkları maaşı geri vermeleri önerisinin gündemde olduğunu belirtilmesi üzerine, "Bu konuda yasal düzenleme olmadan bir kararla çözüme ulaşmak mümkün değil. Parlamento açıldıktan sonra ödenen ve yeniden milletvekili olarak dönemeyen arkadaşların hukuki durumunu en adil biçimde parlamento bir çözüme kavuşturur" ifadelerini kullandı.

Bir terörist cenazesinin polis aracı arkasında sürüklenmesine yönelik açıklamada bulunan İyimaya, "Bu gibi gayri insani görüntülerin tasvibi mümkün değildir, meseleye el konulmuştur" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet İyimaya Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title