Haberler

Ak Partili Fırat Anayasa Değişikliği Sürecini Değerlendirdi

ANKARA (İHA) – TBMM Anayasa Komisyonu üyesi ve AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, “Erkler ayrılığının yaşanacağı, yasama, yürütmenin, yargının birbirinden tamamen ayrılacağı bir sistem söz konusu olacak.

ANKARA (İHA) – TBMM Anayasa Komisyonu üyesi ve AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, "Erkler ayrılığının yaşanacağı, yasama, yürütmenin, yargının birbirinden tamamen ayrılacağı bir sistem söz konusu olacak. Parlamenter sistemde iktidar olan parti, hem yasama hem de yürütme görevini yapıyor" dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu üyesi Fırat, anayasa değişikliği teklifine ilişkin İHA'ya değerlendirme yaptı. Fırat, "Anayasa Komisyonunda ve Genel Kurulda gerekli görüşmeler yapılacak. Genel Kurulda 330 sayısı yakalandıktan sonra referanduma gidecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın belirttiği üzere 330'u geçen her sayıda halkımıza soracağız. Biz AK Parti olarak hiçbir zaman halka rağmen bir şeyler yapmadık. Milletimiz ne diyorsa, talebi neyse onu değerlendirip, ona göre yapmaya çalışacağız. Milletimizin bu yeni anayasa değişikliği fikrini alacağız, 'bu değişiklik uygundur' derse Türkiye'nin önünü açacak değişiklikle yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Komisyonda dokunulmazlıkla ilgili değişiklikteki tartışmalara ilişkin Fırat, "Anayasa değişikliği noktasında diğer muhalefet partilerinin itirazları var. Bunu rejim değişikliği olarak nitelendiriyorlar. Türkiye'nin yürütmenin başında hem cumhurbaşkanının hem de başbakanın olduğu bir parlamenter sistem var. Bu parlamenter sistemde iki başlılık söz konusudur. Her zaman cumhurbaşkanı ve başbakan birbiriyle uyumlu olacak diye durum söz konusu değil. Bu da sistemi tıkıyor. Bunun en güzel örneğini 7 Haziran seçimlerinde gördük. Yüzde 41 oy alan bir parti tek başına iktidar olamadı ve sistem tıkandı. Bundan dolayı tekrardan 1 Kasım'da seçim yapmak durumunda kaldık" dedi.

Koalisyon dönemlerini bildiklerini ifade eden Fırat, tek başına iktidar dönemlerinde Türkiye'nin önünü açan değişiklikler yapıldığını söyledi. Fırat, "Bu kazanımların artarak devam edebilmesi için, büyümenin ve istikrarın devam edebilmesi için biz bu sistemin olması gerektiği konusunda sürekli görüşlerimizi bildiriyorduk. Erkler ayrılığının yaşanacağı, yasama, yürütmenin, yargının birbirinden tamamen ayrılacağı bir sistem söz konusu olacak. Parlamenter sistemde iktidar olan parti, hem yasama hem de yürütme görevini yapıyor" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İBRAHİM HALİL FIRAT Adıyaman AK Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot dağıtacak? Lila Kağıt Halka arz fiyatı ne kadar? 2024 Simit Fiyatları: İstanbul ve Ankara'da Simit Ne Kadar? Nihal Candan tekrar cezaevine girecek mi? Nihal Candan yeniden içeri mi giriyor? Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title