Haberler

AK Parti'ye Açılan Kapatma Davası

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti'nin Kapatılmasına İlişkin Davanın İddianamesinde Delil Değeri Bulunmayan Öğeler Olduğunu Belirterek, Bunun Anayasa Mahkemesi'nce Dikkate Alınacağı Kanaatinde Olduklarını Söyledi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti'nin kapatılmasına ilişkin davanın iddianamesinde delil değeri bulunmayan öğeler olduğunu belirterek, bunun Anayasa Mahkemesi'nce dikkate alınacağı kanaatinde olduklarını söyledi.

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Nöbetçi Milletvekili' uygulaması kapsamında nöbetçi olan AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti'nin kapatılmasına ilişkin açılan dava süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın sunduğu delilerin bilimsellikten ve hukuksallıktan uzak olduğunu dile getiren Yıldız, AK Parti ile alakası olmayan kişilerin parti hakkında konuşmasının da yanlış olduğunu söyledi. İddianamenin sunulmasından kısa bir süre önce bazı arama motorlarında bazı delillerin cımbızla arandığı kanaatinde olduklarını ifade eden Yıldız, "Hukuki delil değeri bulunmayan iddianamedeki öğelerin Anayasa Mahkemesi'nce dikkate alınacağı kanaatindeyiz. Anayasa Mahkemesi bunu dikkate almalıdır. İddianamelerde, parti lehinde ve aleyhindeki olgular birlikte sunulmalıydı. Fakat bunu göremiyoruz. Bunlar tarih önünde ortaya çıkacak. AK Parti'nin kapatılmayacağına inandığımı bir kez daha vurgulamak istiyorum" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) "Trenden inenler olur, binenler olur" ifadesini gülünç bulduğunu da vurgulayan Yıldız, CHP'nin kendi içindeki muhalefet güçleri susturması gerektiğini belirtti. CHP'nin, başka partilerin olmazlarıyla uğraşmasına karşı çıktığını da ifade eden Yıldız, "Özellikle CHP için söylüyorum. Kendilerine çeki düzen versinler. Biz bütün arkadaşlar birbirimize kenetlendik ve çalışıyoruz. Vatandaş bunu çok iyi ayırt ediyor" şeklinde konuştu.

Dün akşam milli takımla Hırvatistan karşılaşmasını izlemek için Viyana'da bulunduğunu da ifade eden Yıldız, Hırvatistan taraftarının çok olmasına rağmen Türkiye'nin yarı finale çıkmasının önemli olduğunu söyledi. Milli takımın final oynayacağına inandığını da ifade eden Yıldız, ayrıca Erciyes Üniversitesi'ndeki rektörlük seçimlerini de önemle takip ettiğini belirtti.

(YS-MSA-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title