Haberler

AK Parti Diyarbakır Milletvekili İçten: "Pkk Bu Yıl İçerisinde Silahlarını Allah'ın İzniyle...

Çözüm Sürecinin Toplumsal Barışa, Kültür ve Ekonomiye Etkisi Konferansı- AK Parti Diyarbakır Milletvekili İçten: - "PKK elindeki argümanlar da alındığı için belki hazirandan sonra, bu yıl içerisinde silahlarını Allah'ın izniyle bırakacak.

Çözüm Sürecinin Toplumsal Barışa, Kültür ve Ekonomiye Etkisi Konferansı- AK Parti Diyarbakır Milletvekili İçten: - "PKK elindeki argümanlar da alındığı için belki hazirandan sonra, bu yıl içerisinde silahlarını Allah'ın izniyle bırakacak. Ben buna inanıyorum"- "Bıraktığı zaman da göreceksiniz biz, Kürtlerle Türklerle birlikte bölgesel bir güç haline gelerek, bütün dünyaya insanlık onurunun dersini vereceğiz" AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, "PKK elindeki argümanlar da alındığı için belki hazirandan sonra, bu yıl içerisinde silahlarını Allah'ın izniyle bırakacak. Ben buna inanıyorum" dedi. İçten, Antalya Bütünşehir Kültür ve Dayanışma Derneği (ANTÜMDER) ile Kepez Belediyesi iş birliğiyle Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Çözüm Sürecinin Toplumsal Barışa, Kültür ve Ekonomiye Etkisi" konulu konferansta, çözüm sürecini batıdaki insanlara iyi anlatmak gerektiğini söyledi. İçten, AK Parti iktidarına kadar "canların gitmesi"nin hiç kimsenin umurunda olmadığını, birilerinin Kürt sorununun çözülmesini istemediğinin altını çizdi.Mavi Marmara saldırısının da Kürt meselesinin çözülmesini engellemeye yönelik olduğunu belirten İçten, "Pensilvanya'da oturan bir zat var. Çıkıp ne dedi biliyor musunuz, hatırlıyor musunuz? Dedi ki; 'İsrail otoritesine biat etmeniz gerekiyordu. Otoriteye saygı göstermeniz lazım. Bu Mavi Marmara Gemisi'nde elinde sopa olan, karate bilen insanlar vardı. Onlar İsrail askerlerine şiddet yaptıkları için öldü. İsrail'den izin almadan, sen nasıl gemi götürürsün.' Asıl paralel yapı ortaya çıktı" ifadesini kullandı.AK Parti iktidarının referandumda 26 Mart'ı geçirdikten sonra Kürt sorununun bittiğini dile getiren İçten, şöyle devam etti: "Kürt sorunu diye bir sorun artık yok. Kürtlerin ne sorunu var biliyor musunuz? Terör, silah, şiddet ve gözyaşı sorunu var. Ben şuan Edirne'de çocuğuma Zazaca öğretebiliyorum ve bunu devletin eliyle yapıyorum. Sorunlar bir bir bitti. PKK'nın elindeki bütün malzemeleri aldık ama birileri rahatsız oldu bunun çözümlemesinden. Neden biliyor musunuz? Aslında haksız değiller bunu bozmak isteyenler. Haklılar. Şunu çok iyi biliyorlar. Bu coğrafyada Kürtler ve Türkler birlikte olurlarsa, dünyada küresel bir güç haline gelirler. Türklerin ve Kürtlerin bir arada olmaması lazım." İçten, çözüm sürecinin en büyük faydasının ise silahların susmasıyla insanların özgür iradelerini ifade etmesi olduğunu belirtti. Kürtlerin artık, devlete sarıldığını aktaran İçten, ekonomik alanda Diyarbakır başta olmak üzere bölgenin bütün illerinin şantiye alanına döndüğünü anlattı. ..

Kaynak: AA / Politika

Cuma İçten Diyarbakır Ak Parti Pkk Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

misafir:

Biz kurt ve turk kardesiz ey kurt kardes kiz alip kiz vermisz sag duyulu olduklarinada eminim icimizde turk yada turk fark etmez curuklri cikarip huzurlu olmamiz lazim herseyi biz uretip yapmamiz lazim cunku biz gucluyuz kanmayin dis ulkelere dunyada biz tek guc oldugumuzda onlar insan haklari deyip cukka yapamayacalrrr. . . . . hepimiz uyanalim. .

0
0
yanıtYanıtla
tose:

Bütün söylediklerine katılıyorum. !

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title