Haberler

Ahmet Türk Cumhurbaşkanlığı için CHP liderini işaret etti: Kılıçdaroğlu uygun aday

Güncelleme:

Eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk önümüzdeki seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Türk, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için yaptığı açıklamada, "Altılı Masa'nın aday kararına ilişkin bir söz söyleyemem. Bizim seçmenimizin tercihi yine Kılıçdaroğlu'ndan yana olur. Kılıçdaroğlu tecrübeli bir siyasetçi ve her gün kürsüde halka vaatlerde bulunuyor. Başka bir aday ortaya çıkarsa bu vaatler de havada kalır. Bence Kılıçdaroğlu uygun bir aday" dedi.

Türkiye seçimlere doğru yaklaşırken Cumhurbaşkanlığı için adaylar da yavaş yavaş belli olmaya başlıyor. Kamuoyunda ise Altılı Masa'nın adayı merak ediliyor. Ahmet Türk'te masanın muhtemel adayına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"KILIÇDAROĞLU TECRÜBELİ SİYASETÇİ"

Gazete Duvar'a konuşan Türk, "Altılı Masa'nın aday kararına ilişkin bir söz söyleyemem. Bizim seçmenimizin tercihi yine Kılıçdaroğlu'ndan yana olur. Kılıçdaroğlu tecrübeli bir siyasetçi ve her gün kürsüde halka vaatlerde bulunuyor. Başka bir aday ortaya çıkarsa bu vaatler de havada kalır. Bence Kılıçdaroğlu uygun bir aday" dedi.

"EN TECRÜBELİ İSİM"

Kılıçdaroğlu'nun en konuşulanlar arasında en deneyimli olduğuna dikkat çeken Türk, "Ama bizim de taleplerimiz var. Demokrasi adına, hak ve özgürlükler adına masanın neleri yapacağını, projelerini açıklaması lazım" açıklamalarında bulundu.

"ADAYIN TAVRI DA ÖNEMLİ"

Türk açıklamalarında ayrıca, "Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı belirlendikten sonra, sadece bu adayın temasa geçmesi yeterli olmaz. Önemli olan masanın tavrı. Binlerce Kürt siyasetçi cezaevinde. Bu haksız tutukluluklar karşısında nasıl bir tavır ortaya koyacaklar? Anadilinde eğitimle ilgili sözleri ne? Hak ve özgürlükler konusunda bir açıklama, gelecekle ilgili bir proje yok. Kürt sorunu ile ilgili sözlerini söylemeleri lazım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Ahmet Türk Mardin Politika Güncel Haberler

Arka Sokaklar'ın Pınar'ıydı! İşte oyunculuğu bırakıp Giresun'a yerleşen Pınar Aydın'ın son hali

Arka Sokaklar'ın Pınar'ıydı! İşte oyunculuğu bırakıp Giresun'a yerleşen Pınar Aydın'ın son hali

Proje hayata geçirildi! Manisa'da ekmek 5 lira, su ise 1 lira oluyor

Proje hayata geçirildi! Manisa'da ekmek 5 lira, su ise 1 lira oluyor

İşte yeni Sağlık Bakanı Memişoğlu'nun elindeki sorunlar listesi! İlk sırada şehir hastaneleri var

İşte yeni Sağlık Bakanı Memişoğlu'nun elindeki sorunlar listesi! İlk sırada şehir hastaneleri var

Bakmadan Geçme

Basel- Mulhouse Havalimanı'nda bomba ihbarı! Havalimanında ne oldu? Bomba ihbarı gerçek mi? Çocukların havuz kavgasına aileler de dahil oldu! Manisa'da ne oldu? Olay ne? OKUL SERVİS ÜCRETLERİ 2024 ll Okul servis ücretleri ne kadar oldu? İstanbul'da okul servis ücretleri ne kadar? ROCKY RABBIT GÜNLÜK ŞİFRE || Rock Rabbit nedir? 26 Temmuz 2024 Rocky Rabbit kombo kartları Kızıl Goncalar 2. sezon ne zaman başlayacak? Kızıl Goncalar yeni sezon tarihi açıklandı mı? Kızıl Goncalar 2. sezon ne zaman başlayacak? Kızıl Goncalar yeni sezon tarihi açıklandı mı? SÜPER KUPA MAÇ BİLETİ || Beşiktaş- Galatasaray Süper Kupa maç biletleri satışa çıktı mı? SABİHA GÖKÇEN UÇAK SEFERLERİ İPTAL || Sabiha Gökçen'de uçak seferleri iptal mi edildi? THY, AJET, PEGASUS SEFERLERİ İPTAL Mİ? 26 TEMMUZ BİM AKTÜEL KATALOĞU || BİM'de bu cuma hangi ürünler var? İşte BİM aktüel indirimli ürünler listesi İlkin Aydın kimdir? İlkin Aydın kaç yaşında, nereli? İlkin hangi takımda oynuyor? Time dergisine göre dünyadaki en iyi 100 rotada yer alan ilimiz neresi? Türkiye'de hangi şehir ilk 100'e girdi? Çakallarla Dans 7 ne zaman vizyona girecek? Çakallarla Dans 7 konusu ne? Trendyol Süper Lig ne zaman başlıyor? Süper Lig 1. Hafta maçları! Sezonun ilk maçı ne zaman oynanacak? YKS TERCİH ROBOTU || YKS tercihleri nasıl yapılır? ÖSYM Ön lisans- Lisans Üniversite bölümleri ve puanlarına nereden bakılır? 26 TEMMUZ GÜNCEL ALTIN FİYATLARI ll Gram altın ne kadar? Çeyrek, yarım, tam altın ne kadar?
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kamuda tek maaş dönemi başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kamuda tek maaş dönemi başlıyor

500

Yorumlar (18)

Akin Caglar:

Bir akp seçmeni olarak bizim içinde en iyi aday kılıçdaroğlu,her zamanki gibi erdogan bunu havada karada denizde her yerde ezer geçer, böyle bir muhalefeti allah başımızdan eksik etmesin.

139
81
yanıtYanıtla
zübükzade:

bu sefer başka sefer kibrit cöpü koy gene kazanacak

yanıt34
yanıt27
Tuğrul Kademe:

Tabiki en uygun Aday kemal bey cunki onlar ortaklar hdp ye bakanlik tutunda yerel yonetimlere ozerklik veren her plataforma bunlari savunan iha siha yurdisi operasyonlarini durduracak aday kemal beydir onún icin tek umutlari 7 li masa ve kilicdaroglu

102
76
yanıtYanıtla
sinan :

yazdıklarının hiçbirini yapacağını söylediğini duymadım. Ama hırsızlardan çaldıkları tüyü bitmemişlerin yetimin parasını son kuruşuna kadar geri alacağını vaat ettiğini duydum. Akp başlarda iyiydi ama şu an yolsuzluklarla anılır oldu.

yanıt15
yanıt26
berk Vural:

Bu kafayla devam edin daha düne kadar ak partiyle görüşen ruslarmiydi işinize gelince herşeyi bahane edersiniz

yanıt8
yanıt17
Tuğrul Kademe:

Sinan yerel yonetimler

yanıt4
yanıt4
zırzop:

Ne oldu kendi adayınızı çıkarıyordunuz en son şimdi kk diyorsunuz ama yemezler iyi parti masayı dağıtıp Mansur Yavaşı tek başına aday gösterecek boşa hiç heveslenmeyin

52
79
yanıtYanıtla
Tuğrul Kademe:

Sinan kilictaroglunun yerel yonetimlere ozerklik aciklamasi youtubede var ac izle calarsaat rograminda terorist dahi olsa iha siha yla vuramassin dedi ac izle birde pkk yote

65
65
yanıtYanıtla
ferfer:

ESAT OKTAY YILDIRAN'ın hepinize selamı var:)))

42
68
yanıtYanıtla
Hamdi Baba :

Kemal pirin selamını 1988 de veren oldu.

yanıt52
yanıt11
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title