Haberler

Ahmet Davutoğlu ''Nefsimi tekrar ayaklar altına alıyorum'' diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu talep etti

Güncelleme:

Başörtüsü konusu ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ''Başörtüsü özgürlüğünü tutarlı bir şekilde gündeme getiriniz ve en kısa sürede bütün partilerin tam bir mutabakatı içinde TBMM'den geçirmeyi hedefleyiniz'' dedi. Davutoğlu ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, ''Nefsimi bir kez daha ayaklar altına alarak randevu talebinde bulunuyorum'' ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gerçekleştirdiği basın toplantısında, günlerdir gündemden düşmeyen "başörtüsü" konusu hakkında açıklamalarda bulundu.

''BAŞÖRTÜSÜNÜ TEK BAŞINA GÜNDEME GETİRİN''

Davutoğlu, "Başörtüsü özgürlüğünü Anayasal ve yasal teklifi tek başına ve kendi içinde tutarlı bir şekilde gündeme getiriniz ve en kısa sürede bütün partilerin tam bir mutabakatı içinde TBMM'den geçirmeyi hedefleyiniz. Alevi vatandaşlarımız hakkında teklifi de ayrı Meclis'e getiriniz. Hep birlikte destek verelim. Bu işin öncülüğünü yapma şerefi size ait olsun" ifadelerini kullandı.

''RANDEVU TALABİNDE BULUNUYORUM''

Açıklamasının devamında Erdoğan'dan randevu talebinde bulunan Davutoğlu, şunları söyledi: ''Nefsimi bir kez daha ayaklar altına alarak, on yıllarca bu sorunun acısını yaşamış onurlu kızlarımız ve kadınlarımız adına sizden bu konuyu ele almak üzere kamuoyuna açık bir şekilde randevu talebinde bulunuyorum. Hiçbir nefsi ve siyasi çıkar hayatımızı vakfettiğimiz değerlerden önemli değildir.

AK PARTİLİ YÖNETİCİLERE DE SESLENDİ

Değerli AK Partili yöneticiler sayın cumhurbaşkanına yaptığım çağrı sizler için de geçerlidir. Bu konuşmamı kaleme alırken her biriniz gözümün önünden geçtiniz. Eşlerimizin ve kızlarımızın başörtüsü için omuz omuza mücadele verdiğimiz günleri hatırladım. Son yıllarda yaşadığım derin hayal kırıklıklarını ve ihtilaflarımızı da bir kenara bırakarak geçmişte bu mağduriyeti yaşamış kadınlarımız ve ileride yaşaması muhtemel gelecek nesillerimiz adına sizlerden de istirhamda bulunuyorum. Lütfen sayın cumhurbaşkanına gidiniz ve bu tarihi fırsatı kaçırmamak gerektiğini anlatınız."

NE OLMUŞTU?

Başörtüsü konusunu yasa ile koruma altına alma çağrısında bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı anayasa değişikliği teklifinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na seslenerek "Eğer dürüstsen, samimiysen, temel bir insan hakkı olan başörtüsü meselesini ülkenin gündeminden kati şekilde çıkarmakta kararlıysan, gelin çözümü yasa değil, anayasa düzeyinde sağlayalım" demişti.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (18)

kaan tosyali:

Vay şerok ne hale geldin erdoğan sayesinde tanındın itibar gördün yakında senin varlığını bile bilmeyecekler

542
196
yanıtYanıtla
gökhan eker:

Bu adam 1 lira 1 dolar yaptı. enflasyonu tekli rakama çekti. ülkenin parası itibar görüyordu. erdoğan dedi ki benim sayemde idi. madem senin sayende şimdi de at imzayı dolar 1 lira olsun....

yanıt24
yanıt87
Ferhan Erol:

Gökhan eker siz Erdoğan'ın söylediklerini çarpıtıyorsunuz Erdoğan benim sayemde demedi Ben bu işin içinde olmasam sana yetkiyi vermesem siyasi mücadele vermesem senin çalışma alanını rahatlatmasam sen nasıl yapacaktın bu işleri oluyorda 90 larda 2000 lerde neden kriz oldu

yanıt5
yanıt0
Ferhan Erol:

Gökhan Eker üstelik onu babacan için söyledi Davutoğlu için değil Babacan zamanında Dünya bu şekildemiydi herşey güllük gülistanlık tı Türkiye'ye sıcak para akıyordu üretim yoktu ithalat vardı montaj sanayii vardı

yanıt3
yanıt0
haksız mıyım:

hani sen hayatın boyunca erdoğana bağlı kalacağına söz vermiştin. hangi sözüne inanır insanlar

451
126
yanıtYanıtla
by nokta:

Nefsinden ziyade davanı ayaklar altına aldın gibime geliyor

168
40
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

sen kimsin cumhurbaşkanımızla görüşeceksin önce 1 yıl önce ben chpyle savaşmakla geçti hayatım hayatta işim olmaz deyip o masaya oturma nedenini açıkla

112
28
yanıtYanıtla
MASARİ:

Zaten anlaşmalılardı, görüşme zamanı geldi gizlide görüşemezlerdi, proje yürüyor yani.

40
98
yanıtYanıtla
Mehmet Demir:

Sende de ne nefis varmış arkadaş ??

118
14
yanıtYanıtla
şener akpınar:

Beraber yürüdüğünüz 6 lı masadakileri ikna et hep beraber geçirin.Chp kabul etmez.iktidara geldiğinde Anayasaya girerse iptal etmesi kolay olmayacağı için kabul etmez.

68
20
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title