Haberler

Polisten Öğrencilere 500 Bin Polikart

Antalya'da Polisin Okullarda Uyguladığı 'Polikart' Projesi 3 Yaşına Girdi

Antalya'da polisin okullarda uyguladığı 'Polikart' projesi 3 yaşına girdi. Çocuklarının her iyi davranışının bir kartla ödüllendirilmesi şeklinde işleyen projeyle Antalya'da bu yıl 500 bin kart dağıtılacak. Antalya'daki çocuklar artık sakızlardan, cips paketlerinden çıkan kağıtları değil, öğretmenlerinden aldıkları Polikart'ları topluyor.

Antalya Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliği ile 2007- 2008 eğitim ve öğretim yılında 3 pilot okulda başlayan 'Polikart' projesi, alınan olumlu geri bildirimlerle bir sonraki yıl 5 okulda uygulanmaya başlandı.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında uygulanan 'Gelecek Eğitimle Gelecek' başlıklı proje yeni eğitim ve öğretim yılında 13 okula çıkartıldı. 50 serilik bir kart haline gelen ve çocuklara tavsiyelerde bulunan robot polis figürünün canlandırıldığı Polikart'ın bugün 3'üncü yıl tanıtımı yapıldı.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ile pilot okullardan öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı toplantıda Polikart anlatıldı.

VELİLER DE DAHİL OLUYOR

Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Akif Aktuğ, projenin amaçlarını, öğrencilerin kişilik gelişimine yön vermek, sosyalleşme süreçlerine katkıda bulunmak, güvenli trafik bilinci farkındalığı yaratmak, kişisel güvenliklerini sağlama konusunda bilinçlerini artırmak, sınıf içi olumlu davranışlarını ödüllendirme yoluyla pekiştirmek ve olumsuz davranışları en aza indirmek olarak özetledi.

Projenin uygulanma sürecine okulların yanı sıra ailerin de aktif rol alarak dahil edildiğini kaydeden Müdür Yardımcısı Aktuğ, "Veliler, çocuklarımızın kart almayı hak ettiğini düşündüğü davranışları öğretmenlerine yazarak öneride bulunabileceği formla sürece dahil olabiliyor" dedi.

OLUMLU DAVRANIŞA KART

Proje kapsamında 2007- 2009 yılları arasında 8 okulda 15 bin kart, 5 bin 550 bileklik, 1980 anahtarlık dağıtımı yapıldı. 10 kartla başlayan seri gelen olumlu geri bildirimlerle 2008- 2009 eğitim ve öğretim yılında 30 karta ve bu eğitim yılında ise 50 karta çıkarıldı. 2010- 2011 eğitim ve öğretim yılı için 13 okula 500 bin kart, 23 bin 277 bileklik, 10 bin 759 anahtarlık dağıtıldı.

Polikart projesi kapsamında öğrenciler her olumlu davranışıyla bir kart kazanıyor. Projenin hedef kitlesi ilköğretim okullarının 1 ve 5'inci sınıf arasındaki öğrencilerinden oluşuyor.

BÜYÜK ÖDÜLDE GEZİ VAR

Olumlu davranışlarıyla 10 kart toplayan öğrenciye 1 yıldızlı bileklik, 20 kart toplayan öğrenciye 2 yıldızlı bileklik ve 30 kart toplayana 3 yıldızlı bileklik veriliyor.

40 kart toplamayı başaran öğrenciler ise anahtarlıkla ödüllendiriliyor. Kartların hepsini toplayan örnek öğrenciler ise Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'nün Atlı Polis Birliği Tesisleri'ne gezi kazanıyor.

Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin bilimsel destek verdiği projeye Antalya Sanayici ve İşdamları Derneği (ANSİAD), Adopen firması ve işadamı Kürşat Başkırt maddi destek sağlıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Eğitim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title