Haberler

Petkim'deki Tis Görüşmeleri

Petrol İş Genel Mali Sekreteri İbrahim Doğangül, Petkim'de eylemler sürerken işveren talebiyle yapılan görüşme sonrası anlaşma sağlandığını söyledi.

Doğangül, Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay ve Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut ile Petkim Kampusü içinde mesai öncesi basın açıklaması yaptı.

Dün, bin 865 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlandığını hatırlatan Doğangül, şu bilgileri verdi:

"Petkim'de eylemlerimiz sürerken işveren tarafından yapılan görüşme talebi sonrasında hem ücret zamları hem de 2006 sonrası işe girenlerin skalalarına iyileştirme yapılmasıyla anlaşma sağlandı.

Tüm işçilerin ücretlerine 1 Ocak 2015 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 6 oranında zam yapılacak. 2006 yılından sonra işe giren işçilere uygulanan ücret skalası yeniden düzenlenecektir. Yüzde 80-100 oranı yüzde 83-100 olacak ve aynı oran, ikinci yılın başında yüzde 84-100 olacaktır. İkinci, üçüncü ve dördüncü aylarda enflasyon oranında zam yapılacaktır.  Ayrıca yapılan sözleşme sonucunda, sosyal haklara yüzde 25 oranında artış sağlandı. İlk kez olarak da bu sözleşme ile iki dini bayram öncesinde ödenmek kaydıyla 275'er lira bayram ikramiyesi kazanıldı."

Eylemler süresince kararlılığını bozmadan emek mücadelesini sürdüren Petkim, Star Rafinerisi ve Airlikid çalışanlarını tebrik eden Doğangül, toplu iş sözleşmemizin tüm kesimlere hayırlı olmasını temenni etti.

Aliağa ilçesindeki Petkim tesislerinde çalışan Petrol-İş Sendikasında örgütlü işçiler, 2015-2016 dönemi TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması ve Yüksek Hakem Kuruluna taşınması üzerine, 28 Mayıs Perşembe günü sabah 08.00 vardiyasıyla eyleme başlamış, vardiya değişimlerini gecikmeli yaparak ve üretilen malın satışına engel olarak eylem yapmışlardı.

Kaynak: AA / Yerel

Sadettin Korkut Ahmet Oktay Aliağa Petkim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title