Haberler

Patnos'ta AK Parti İstişare Toplantısı

AĞRI (İHA) – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Kobani olayları sırasında Patnos’ta yaşananlara değinerek, “Son bir ay içinde yapılan gösterilerde belediye binasının yakılışı ve araç parkurundaki araçların yakılışını televizyon karşısında izlerken canım yandı” dedi.

AĞRI (İHA) – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Kobani olayları sırasında Patnos'ta yaşananlara değinerek, "Son bir ay içinde yapılan gösterilerde belediye binasının yakılışı ve araç parkurundaki araçların yakılışını televizyon karşısında izlerken canım yandı" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) İstişare Toplantısı; Belediye Kültür Merkezi'nde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, İstanbul milletvekilleri Oktay Saral ve Erol Aydın, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, AK Parti Ağrı İl Başkanı Abdurrahman Çetin, Patnos İlçe Başkanı Fatih Işık, Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay, Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattin Sarı, Yücekapı Belde Belediye Başkanı İlhami Zeyrek, Dedeli Belde Belediye Başkanı Veysi Durak, partililer ve Patnos halkının katılımıyla yapıldı.

Burada konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Kobani olayları sırasında Patnos'ta yaşananlara değindi. Gül, "Son bir ay içinde yapılan gösterilerde belediye binasının yakılışı ve araç parkurundaki araçların yakılışını televizyon karşısında izlerken canım yandı. Böyle güzel bir belediye binasını yakmak iş değil. Başbakanımızın dediği gibi 'siz yatkınız bizler daha güzelini yapacağız.' Tüm Patnosluların gönüllerinin müsterih olmalarını istiyorum. Biz devletiz, biz hükümetiz. Gidenin yerine yenisini getirmesini, yananın yerine yenisinin yapılmasını elbette biliriz çünkü biz AK Parti hükümetiyiz. Her şeyden önce ilk sözümüz halkımızın hizmetkarıyız ve hizmet etmeye de devam edeceğiz" dedi.

Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay ise, ilçeye gelerek kendilerine destek verdikleri için herkese ayrı ayrı teşekkür etti. Akbay, "Son bir ay içerisinde yaşanan olaylar, yanan belediye binamız ve araçlarımız, hizmet noktasında temel unsurlarımızdı. Yanan belediye binası Patnosluların, yanan araçlar Patnosluların, verilen zarar ziyan yine Patnoslunun zararıdır. Hiçbir Patnoslunun evladı kendi belediyesini, araçlarını yakıp yıkmaz. Bu olaylar dışarıdan gelen kişilerin işidir. Bu iş önceden planlanmış ve belediye binası ile araçlar ateşe verilmiştir. Buradan bir daha söylüyorum, bu olaylarda Patnoslular sağduyulu davranmış ve kendi mallarına zarar vermemiştir. Bu olayları yapan kişiler şehir dışından gelen kişilerdir" diye konuştu.

Yapılan istişare toplantısının ardından heyet yakılan belediye binasında incelemelerde bulundu. Daha sonra yeni hizmet binasına geçen milletvekilleri ve başkanlar, belediye tarafından organize edilen mekanda yemek yedikten sonra, yine Patnos Belediyesi tarafından organize edilen aşure dağıtım programına katıldılar. AK Partili heyet, son olarak Patnos Kaymakamı Mahmuthan Arslan'ı da makamında ziyaret etti. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ak Parti Patnos Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title