Haberler

Paris Notre-Dame Kilisesi Yakınında Terör Tehdidi

Paris'te Notre Dame Kilisesi'nin yakınında içinde 6 adet tüp gaz bulunan bir araç ele geçirildi.

Paris'te Notre Dame Kilisesi'nin yakınında içinde 6 adet tüp gaz bulunan bir araç ele geçirildi. Arabanın sahibi çift gözaltına alındı. Olaya ilgili anti terör savcılığında (DGSI) soruşturma açtı.

Cumartesiyi Pazara bağlayan gece Paris 5. bölgede Notre Dame yakınında barda çalışan bir işçi Quai de Montebello'da plakasız terk edilmiş bir aracın ön koltuğu üzerinde ki tüp gaz görüp araçtan şüphelenerek polisi aradı.

Polis plakası olmayan araçta arama yaptı. Ön koltukta bulunan boş tüpün yanı sıra bagajda beş dolu tüp daha buldu. Tüpler her hangi bir düzeneğe ve ateşleyiciye bağlı değildi. Bagajdaki tüplerin yanında Arapça yazılar olan bir not defterinin bulunduğunu iddia edildi.

Belirlenen aracın sahibi olan, 29 ve 34 yaşlarındaki çift otoyol üzerindeki dinlenme tesislerinde yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan çiftin terörle mücadele birimlerince izlenen isimler olduğu da belirlendi. Soruşturma kapsamında çok sayıda kişi de gözaltına alındı. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.

İstihbarat birimleri Mayıs ayından beri IŞİD'in Fransa'da bomba yüklü araçlarla intihar saldırısında bulunma planları yaptığı uyarısında bulunuyordu. Kilisenin en kalabalık olduğu Pazar ayininden önce Kilise'ye yakın park edilen plakasız araç terör saldırısı mı yapılacaktı sorularını akıllara getirdi.

Başbakan Manuel Valls RTL'de soruları yanıtladı terörle ilgili olarak "terör tehdidi hiç bu kadar yüksek olmamıştı." ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Paris Savcısı François Molins, Suriye'de IŞİD'in gücü zayıfladıkça Fransız vatandaşı olan militanlarının ülkelerine geri dönerek saldırı düzenleme risklerinin yükseldiğini açıklamıştı. Bu kapsamda Ağustos ayında terörist ağlar ile bağlantılı yedi kişi tutuklanmıştı.

Dünyanın ve Paris'in en çok ziyaret edilen turistik mekanlarından biri olan Notre-Dame de Paris Kilisesi'ni yılda 13 milyon kişi ziyaret ediyor. - Paris

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Paris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title