Haberler

Pakistanlı Lider İmran Khan: "Seçilirsem Zulme Karşı Cihat İlan Edeceğim"

Pakistan'da 11 Mayıs meclis seçimleri için meydanlarda konuşmaya başlayan Tehrek-i İnsaf Partisi Başkanı İmran Khan, Lahor'da meydanları dolduran on binlerce destekçisine hitap etti.

Pakistan'da 11 Mayıs meclis seçimleri için meydanlarda konuşmaya başlayan Tehrek-i İnsaf Partisi Başkanı İmran Khan, Lahor'da meydanları dolduran on binlerce destekçisine hitap etti. Seçildiği takdirde zulüm ve hukuksuzluğa karşı cihat ilan edeceğini dile getiren İmran Khan, "Pakistan gençliğinden korkmuyorum. Daima büyük kararlar aldım" dedi.

11 Mayıs Pakistan meclis seçimleri için Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zardari ve eski Başbakan Navaz Şarif ile rekabet eden Tehrek-i İnsaf (Adalet Hareketi) Partisi Başkanı ve dünyaca meşhur eski kriketçi İmran Khan, 11 Mayıs'taki Pakistan meclis seçimlerinde iktidara geldikleri takdirde zulüm ve hukuksuzluğa karşı 'cihat' başlatacağını söyledi.

Lahor'da toplanan on binlere hitap eden İmran Khan, Pakistan iktidarı ve hayatına yön veren mevcut aydın sınıfı hedef aldığı konuşmasında ülkedeki çatışmaları ve yolsuzlukları bitirmek için mücadele edeceklerini ifade etti. Ülkenin en tehlikeli yerleri olarak görülen şehirlerine de gidip insanları dinlediğini ifade eden eski kriketçi Khan, Pakistan halkından korkmadığını söyledi.

"PEK ÇOK İNSAN VEZİRİSTAN'A GİTMEMEMİ, ORADA ÖLDÜRÜLECEĞİMİ SÖYLEDİ"

"Pakistan gençliğinden korkmuyorum" diyen Imran Khan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daima büyük kararlar aldım. Parti içi seçim kararı almak büyük bir iştir. İnsanlar partinin dağılacağını düşündüler. Veziristan'a gittim ki bu büyük bir karar idi. Çünkü pek çok insan Veziristan'a gitmememi, orada öldürüleceğimi söyledi. Lahor'da Minare-Pakistan Meydanı insan doluydu, bu büyük bir karardır. İnsanların her gün hedef alınıp katledildiği Karaçi'de de aynı şekilde ve Kuetta'da da insanlar büyük bir adım atarak meydanları doldurdular. Bunlar büyük adımdır."

Yağmura rağmen meydanı terk etmeyen binlerce genç Pakistanlı, bayrak sallayarak Khan'a destek verdi. Tehrek-i İnsaf Partisi, demokrasi talebiyle şeffaf ve hesap verebilir bir idarenin ülkede iktidar olup devlet müesseselerinin hukukileştirilmesini hedefliyor. - LAHOR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Veziristan İmran Khan Pakistan Lahor Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title