Haberler

Pakistan'da medresedeki kütüphanenin halısına idrarını yapan 8 yaşındaki çocuk ölüm cezasıyla karşı karşıya

Güncelleme:

Pakistan'da dini kitapların saklandığı bir medresenin kütüphanesindeki halıya kasten idrarını yapmakla suçlanan 8 yaşındaki çocuk, ölüm cezasıyla karşı karşıya. Ülkede "dine hakaret eden en genç kişi" olan ve ismi açıklanmayan çocuk, Hindulara yönelik şiddetin de artmasına neden olmakla suçlanıyor.

Pakistan'ın doğusunda dine hakaretle suçlanan 8 yaşındaki çocuk idam cezasıyla karşı karşıya. İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, ismi açıklanmayan ve Hindu olduğu belirtilen 8 yaşındaki çocuk 'dine hakaret' suçlamasıyla yargılanan en genç kişi oldu.

DİNE HAKARET YÜZÜNDEN ÖLÜM CEZASINA ÇARPTIRILABİLİR

Çocuk, geçen ay dini kitapların saklandığı bir medresenin kütüphanesindeki halıya kasten idrarını yapmakla suçlanıyor. Dine hakaret yüzünden ölüm cezasına çarptırılabilir.

HİNDU TAPINAKLARINA SALDIRILAR DÜZENLENİYOR

Çocuğun ailesi, Pakistan kuvvetleri tarafından gizli bir bölgede saklanıyor. Yaşanan olayın duyulmasının ardından, bölgedeki Müslümanlar, Hindu tapınaklarına saldırılarını şiddetlendirdi. Özellikle çocuğun üye olduğu Hindu tapınağına saldırılar olduğu ve tapınağın kullanılamaz hale geldiği bildiriliyor.

Çocuğun ailesinden ismi açıklanmayan bir yakını Guardian'a yaptığı açıklamada "O çocuk hala suçunun ne olduğunu ve neden bir haftadır hapiste tutulduğunu anlamıyor. Küfür ne demek onu bile bilmez, yaşı gereği anlamaz" dedi.

EN GENÇ KİŞİ

Pakistan'da bu kadar genç olan hiç kimse daha önce dine küfretmekle suçlanmamıştı. Küfür yasaları geçmişte Pakistan'daki dini azınlıklara karşı orantısız bir şekilde kullanıldı. 1986'da 'yalnızca suç için ölüm cezası'nın getirilmesinden bu yana ülkede dine küfür infazı yapılmamasına rağmen, şüphelilerin genellikle karşı gruplar tarafından saldırıya uğradığı ve öldürüldüğü bildiriliyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Pakistan Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500

Yorumlar (32)

senata silva:

8 Yaşındaki çocukla, koskoca devlet, millet uğraşıyor, yazıklar olsun.. Çocuk yahu adı üzerinde ÇOCUKKKK

197
15
yanıtYanıtla
Lexa :

Cahillin dili, dini, ırkı olmaz. Bu cahilleri din dil veya ırk ile bağdaştıranların da bu cahillerden bir farkı olmaz.

164
30
yanıtYanıtla
Ozgr Krdmn:

İngilizce mi inanıyorsun! Önce kendi kanunlarında bir simit çaldı diye 200 sene ceza alan çocukları hatırla

yanıt2
yanıt0
strange guality :

oha ya bu kadar da olmaz vicdanınız nasıl el verecek o günahtan ne anlar

169
21
yanıtYanıtla
berat can:

demek ki şeriat eğitime çok önem gösteriyor kardeşlerim işte bizde de olması gereken yasalardan biri (!)

28
120
yanıtYanıtla
Ahmet Tatar:

Şeriatın hangi yasasında varmış bu,sen şeriatta böyle birşey olmadığını bilmeden veya bildiğin halde propaganda için Allah'ın dinine iftira atıyorsun,her kim ben Allah'ın şeriatını istemiyorum derse dinden çıkar ve sen böyle yazarak başkalarının dinden çıkması için propaganda yapıyorsun,yazık senin gibilerinin hem dünya hemde ahiret hayatına....

yanıt1
yanıt2
Kobra Murat :

Din neden gosterilerek bugune kadar kac kisi oldu? 1. ve 2. Dunya savaslarinin nedeni "Somurge" idi kac kisi oldu? Uyusturucu nedeniyle bugune kadar kac kisi oldu? Baska birsey demiyorum.

50
13
yanıtYanıtla
Cukca Cukca:

akıllı olun len

54
6
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

Müslüman aleminin bir numaralı sorunu CEHALET.

52
7
yanıtYanıtla
bekir yapici:

ille biri cezalandirilacaksa o cocugun beynine girenler cezalandirilmali ama insan degerinin olmadigi pakistanda bunu bulacak ortaya cikaracak bilgi beceri varmi bilemem

52
4
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title