Haberler

Pakistan'da Hükümet Mart Ayı Başında Yeni Başbakanı Açıklayacak

Pakistan'da Yeni Hükümetin Mart Ayı Başında Başbakanı Ataması Bekleniyor.

Pakistan'da yeni hükümetin Mart ayı başında başbakanı ataması bekleniyor.

Hafta başında yapılan parlamento seçimlerinden zaferle çıkan iki muhalefet partisi, koalisyon kurma konusunda anlaşmaya varmasının ardından, ilk iş olarak başbakan olacak isim üzerinde uzlaşmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz yıl suikasta kurban giden Benazir Butto'nun Pakistan Halk Partisi (PHP) ve eski başbakanlardan Navaz Şerif'in Pakistan Müslüman Birliği (PMB-N) partisinden yetkililer, PHP Genel Başkan Yardımcısı Mahdum Emin Fehim'in başbakanlık için düşünülen isimlerin başında geldiğini belirtti. PHP'den isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili ise, Fehim'in önce parlamento başkanı seçileceğini ardından da başbakanlığa aday gösterileceğini söyledi. Yetkili, yeni başbakanın muhtemelen Mart ayının ilk haftasında açıklanacağını belirtti.

Bu arada koalisyon hükümeti, diğer muhalefet partilerinin de desteğini kazanarak parlamentoda üçte iki çoğunluğu sağlaması durumunda Müşerref'in görevden alınması için harekete geçebilecek. Müşerref ve ABD ise, koalisyon üyelerine çağrıda bulunarak, Devlet Başkanlığı ile işbirliği içinde olmaları ve herhangi bir azil davasına destek vermemelerini istedi.

(İHA-İB-İB-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title