Haberler

Pakistan'da dine saygısızlık ettiği söylenen fabrika müdürü linç edildikten sonra yakıldı

Güncelleme:

Pakistan'ın Pencap eyaletinde Sri Lankalı fabrika müdürü Priyantha Diyawadana, dine saygısızlık ettiği iddiasıyla bir grubun saldırısına uğrayarak öldürüldü ve cesedi yakıldı.

Yerel basındaki haberlere göre, Sialkot şehrinde spor ürünleri üreten bir fabrikada müdür olan Diyawadana, dine saygısızlık yaptığı iddiasıyla fabrika çalışanlarının saldırısına uğradı.

ÖNCE DÖVÜLDÜ SONRA YAKILDI

Çok sayıda çalışan tarafından dövülerek öldürülen Diyawadana'nın cesedi fabrika dışına sürüklendi ve daha sonra onlarca kişinin önünde yakıldı. Öfkeli grup, fabrikaya zarar verdi, trafiği durdurdu ve gösteri düzenledi. Öte yandan, sosyal medyaya düşen görüntülerde, Diyawadana'nın bedeninin fabrikanın dışına çıkarıldığı ve vücuduna sopalarla vurulduğu görüldü.

BAŞBAKAN HAN'DAN SALDIRIYA TEPKİ

Başbakan İmran Han başta olmak üzere çok sayıda siyasetçi olaya tepki gösterdi. Han, Sri Lankalı müdürün "diri diri yakılmasını korkunç ve Pakistan için utanç günü" olarak nitelendirerek, olayın takipçisi olduğunu ve sorumluların cezalandırılacağını belirtti. Pencap hükümetinden yapılan açıklamada da olayla ilgili şimdiye kadar 50'nin üzerinde kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Kaynak: AA / 3.Sayfa

Pakistan Haberler

500

Yorumlar (5)

kadir helvacı:

bunu her yere yazıyorum din nefretten açlıktan ve sefalettin beslenir bir yerde dini bitirmek mi istiyorsunuz nefreti bitirin din kendiliğinden yok olacaktır

1
2
yanıtYanıtla
Ibrahim Caliskan:

pakistanda dine saygısızlık yapıldı diye adamı linç edip yakıyorlar. hindistanda kurban bayramında tanrılarımızı kestiler diye müslümanları katlediyorlar.. ırakta suriyede libyada müslüman müslümanı kafir diye kafasını kesiyorlar.. pff dünya bitmiş okeye dönüyor

1
1
yanıtYanıtla
ender türk :

şimdi bu öldürenler allahın gözüne girip cennetlikmi oldular ?

1
1
yanıtYanıtla
Kimbel:

Din savaşları insanlığı bitirecek,covid ten beter

1
1
yanıtYanıtla
ferhat atmaca:

geleceğimiz

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title