Haberler

Özel Sanko Okulları'nda Mezuniyet Coşkusu Yaşandı

Gaziantep Özel Sanko Okulları, ilköğretim bölümünden 48 ve lise bölümünden de 48 olmak üzere toplam 96 mezun verdi.

Özel Sanko Okulları bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, Gaziantep eski valisi Hüsnü Tuğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Demir, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, okul yöneticileri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Okul Kurucu Temsilcisi Adil Sani Konukoğlu, törende yaptığı konuşmada, öğrencileri hayata her alanda hazırlamaya özen gösterdiklerini belirtti. Konukoğlu, "Bunun sonuçlarını Türkiye ve uluslararası ölçekte düzenlenen yarışmalarda alıyoruz" dedi.

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu ise ailesine ve ülkesine yararlı bireyler yetiştirmek amacıyla yola çıktıklarına dikkati çekerek, "Bu anlayışla gençlerimizi sadece akademik yönde bilgili değil, hem sporda hem sosyal hayatta hem de milli kültürel değerlerimiz çerçevesinde yetiştirerek mezun ediyoruz" diye konuştu.

Mezun öğrencilerden bir grubun, lise son sınıfa geçen gruba bayrak ve flamayı teslim etmesinin ardından, 2006-2007 eğitim-öğretim döneminde lise bölümünden ve ilköğretimde 1., 2. ve 3. olan öğrenciler açıklandı. Özel Sanko lise birincisi Ali Şahin, ikincisi Selen Uğur ve üçüncüsü Abdülsamet Akan ile ilköğretim birincisi Mert Demirci, ikincisi Onur Alp Tekin ve üçüncüsü Sinem Güneri'nin okul kütüğüne çivi çakmalarının ardından öğrencilerin diplomaları verildi.

Bu arada, okul yönetimince ilki geçen yıl uygulanan karar gereğince Gaziantepli araştırmacı, gazeteci ve yazar Adil Dai'ye "Onursal Mezun" belgesi verildi. Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu tarafından cüppesi ve kepi giydirilen Dai, Özel Sanko Okulları'nın Gaziantep'in kültür kapısı olduğunu ifade etti.

Havai fişek gösterisi eşliğinde öğrencilerin kep fırlatması ile devam eden tören, konuklara kokteyl verilmesi ile sona erdi.

(ST-ST-Y)

20.06.2007 16:19 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title