Haberler

Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları

Atletizm, masa tenisi, yüzme, karma futbol, karma basketbol branşlarında gerçekleştirilen Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları, Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) gerçekleştirildi.

Atletizm, masa tenisi, yüzme, karma futbol, karma basketbol branşlarında gerçekleştirilen Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları, Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) gerçekleştirildi.

KOÜ Gazanfer Bilge Spor Salonunda müsabakalar öncesinde, oyunlarda mücadele edecek 7 ilden 208 sporcu kortej geçişi yaptı.

Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek, gazetecilere yaptığı açıklamada, özel olimpiyatların dünyada 178 ülkede faaliyet gösteren ve genellikle öğrenme güçlüğü çeken bireylerin sporla topluma kazandırılmasına yönelik faaliyetler gösteren bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.

Dünyada özel olimpiyatların 4,5-5 milyon sporcusu bulunduğunu ifade eden Civelek, "Özel Olimpiyatlar bunun Türkiye'deki uzantısı. Biz özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine devam eden kardeşlerimizi spor yoluyla topluma kazandırmak için bir çaba harcıyoruz. Bu çabanın da meyvelerini alıyoruz. Bu sezonun 2. bölgesel oyunu, sene de 5 bölgesel oyun yapıyoruz. Amacımız, sporu araç olarak kullanarak öğrenme güçlüğü çeken kardeşlerimizin topluma kazandırılması." ifadesini kullandı.

Civelek, günün sonunda herkesin madalya kazandığını anlatarak, yarışmalardaki kuralların da esnetildiğini bildirdi.

Son yıllarda özel sporcularla partner sporcuların takım oluşturduğunu dile getiren Civelek, "Spor yaparak birbirlerini daha iyi tanımaları sağlanıyor. Organizasyonla ön yargıları yıkmaya çalışıyoruz. Toplumda engellilere yönelik bazı ön yargılar var. Biz de daha çok acıma hissiyle bakılır. Biz onların topluma katılması için bir şeyler yapılması gerektiğini düşünerek bu işe başladık. Onları hayata bağlayacak faaliyetler yapılması önemli biz de bunu yapıyoruz. Bu şekilde de ön yargıları kırıyoruz." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından 84 yaşındaki atlet Nuri Sabuncu, özel sporcularla bir araya geldi.

Kaynak: AA / Spor

Mehmet Civelek Gazanfer Bilge Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title