Haberler

Özel Haber) Kaşıntı Var Diye Doktora Gitti Kanser Olduğunu Öğrendi

Bursalı Rıza Demirci, kaşıntı ve sarılık şikayetiyle gittiği hastanede önce kanser olduğunu öğrendi ardından doktorların kendisine üç aylık ömür biçmesi üzerine morali bozuldu.

Bursalı Rıza Demirci, kaşıntı ve sarılık şikayetiyle gittiği hastanede önce kanser olduğunu öğrendi ardından doktorların kendisine üç aylık ömür biçmesi üzerine morali bozuldu. Demirci, İzmir'de geçirdiği başarılı operasyondan bir gün sonra ayağa kalkınca sağlıklı yaşam pozu verdi.

Bursa'da ikamet eden 64 yaşındaki Rıza Demirci, şifa arayışını, İzmir'de sağlıklı yaşama kavuşma sürecini anlattı. Bursa'da hazımsızlık, beyaz renkli dışkı ve sarılık şikayetleriyle doktora gittiğini anlatan Demirci, şöyle konuştu: "Bana safra yolu kanseri olduğumu ve kanserin safra yollarını sarması nedeniyle ameliyat şansımın olmadığı söylendi. Hatta doktorlar bana, 'Ameliyat olursan masada kalırsın. Ameliyat olamazsan da üç aylık ömür biçiyoruz' dedi. O vakit hayattan ümidimi kestim ve çok üzüldüm. Ancak, daha sonra İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Medicalpark Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ünal Aydın'ın bu tür ameliyatları yapabildiğini öğrendim ve İzmir'e gelip hastaneye başvurdum. Tetkikler yapıldıktan sonra ameliyata alındım ve ameliyattan bir gün sonra ayağa kalktım. Şimdi sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum."

"TEDAVİ EDİLEBİLİR"

Ameliyat hakkında bilgi veren Doç. Dr. Ünal Aydın, ameliyat sırasında patolojik olarak yapılan incelemede safra yollarını tıkayan hastalığın safra yolu kanseri olmadığı ilaçla tedavi edilebilen lenf düğümü kanseri olduğu belirtti.

İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Medikal Park Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Ünal Aydın, safra yolu kanserinin çok tehlikeli kanser türü olduğunu ameliyat şansı verebilmenin bu tür hastalar için çok büyük şans olduğunu ayrıca safra yolu kanseri tanısı ile ameliyat edilen hastaların yüzde 10-15 kanser bile olmayan iyi huylu darlıklar olabileceğini o yüzden ümitsizliğe kapılmamak gerektiğini söyledi. Hastalarda safra yolu kanserini taklit eden lenf düğümü kanseri çıktığını bunun da büyük oranda medikal tedavi ile tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu tespit ettiklerini anlatan Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tabi ki safra yolu kanseri ameliyatı zor ve çok daha tehlikeli bir kanser türüdür. Ancak hastalarımız bu konuda ümitsizliğe kapılmamalıdır. Safra yolu kanseri olarak bilinen hastaların yüzde onunda kanser çıkmamaktadır. O yüzden ameliyat ve tedavi şansını sonuna kadar araştırmalıdır." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

İzmir Üniversitesi Ünal Aydın Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title