Haberler

Oto yıkamacılar mezbahaya dönüştü

Araç temizliği yapan iş yerlerinde kurbanlık kesilmesi, mezbahayı andıran görüntülere neden oldu.

Araç temizliği yapan iş yerlerinde kurbanlık kesilmesi, mezbahayı andıran görüntülere neden oldu.

Kent merkezinde belediyelerce belirlenen kurban kesim yerlerinin dışında oto yıkamacılar da çoğunlukla kesim yeri olarak kullanıldı. Araç temizliği yapılan iş yerlerinde bayram dolayısıyla kasaplar hizmet verdi. Çok sayıda vatandaş, kurbanlıklarını bu iş yerlerindeki kasaplara kestirmek için kuyruk oluşturdu.

Kasap Ömer Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurban kesimi için gerekli izni aldıklarını, oto yıkamacıların su bağlantısı ve atıkların toplandığı kanallar olması nedeniyle kesime müsait olduğunu dile getirdi.

Kasap Halil Uslu da belediyelerce belirlenen yerlerin bazı yerleşim birimlerine uzak olduğunu, insanların kendilerine yakın olan yerlerde ve güvendiği kasaplara hayvanlarını kestirmeyi tercih ettiğini kaydetti.

Yaklaşık 20 yıldır kasaplık yaptığını aktaran Uslu, "Bu iş yeri arkadaşıma ait. Kurban Bayramı nedeniyle burayı bana tahsis etti. Burada vatandaşların kurbanlarını belli bir ücret karşılığında kesiyoruz" diye konuştu.

Kurban kestirmek için iş yerine gelen bazı vatandaşlar da belediyelerce belirlenen kesim yerlerinin yoğun olacağı düşüncesiyle buraya geldiklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Halil Uslu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title