Haberler

Otizmli Serkan'ın En Büyük Hayalini Polisler Gerçekleştirdi

ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde özel bir merkezde eğitim gören otizmli Serkan Yıldırım (20), Emniyet Müdürlüğü tarafından TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evi'ne götürüldü.

ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde özel bir merkezde eğitim gören otizmli Serkan Yıldırım (20), Emniyet Müdürlüğü tarafından TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evi'ne götürüldü. Burada teleskopla uzayı izleyen Yıldırım, en büyük hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadı.

Kumluca Emniyet Müdürü Cemil Doğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde bir özel mesleki eğitim merkezini ziyaret etti. Burada eğitim gören Serkan Yıldırım, Müdür Cemil Doğan'a kendi yaptığı yağlı boya tabloyu hediye etti. Tabloda Güneş Sistemi'nin çizilmiş olduğunu gören Doğan, Yıldırım'a böyle bir tabloyu nereden etkilenerek yaptığını sordu. Serkan Yıldırım da Güneş Sistemi'ni ve gezegenleri çok merak ettiğini, bu yüzden bu yönde kitaplar ve dergiler okuduğunu söyledi. Müdür Cemil Doğan, Serkan Yıldırım'a en çok ne istediğini sordu. Yıldırım da uzay gözlem evini ziyaret etmek istediğini söyledi.

Bunun üzerine Kumluca Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı. Serkan Yıldırım, eğitim gördüğü merkezden özel araçla alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Buradan da Akdeniz Üniversitesi TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evi'ne götürülen Yıldırım'a, Toplum Destekli polis memurları Satılmış Karataş, Sinan Önal ve Okul Müdür Yardımcısı Fatih Çelik eşlik etti.

TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evi'nde Serkan Yıldırım'a uzman astronom Yücel Kılıç ve astronom Sıla Eryılmaz Kılıç tarafından galaksi sistemini görüntüleyen teleskopla uzay izletildi. Özellikle Güneş'in yapısını inceleyen Yıldırım'a uzmanlar daha sonra kapalı ortamda Güneş Sistemi'nin temsili maketleriyle nasıl işlediğini anlattı. Ay ve Güneş tutulmasının canlandırıldığı bölümü heyecanla izleyen Serkan Yıldırım, "Çok güzel bir geziydi, eğlendim. Heyecan duydum. Gökyüzü denizini incelemek çok hoşuma gitti. Okuluma ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüze ve TÜBİTAK'a teşekkür ediyorum" dedi.

Emniyet Müdürü Cemil Doğan da Serkan Yıldırım'ı memnun edebilmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. - Kumlucaantalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Engelliler Günü Cemil Doğan Kumluca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title