Haberler

Osmaniye'de Salçalık Biber Tezgahlara İndi

Çukurova'nın önemli salça üretim merkezlerinden Osmaniye'de kırmızı biberin kilogramı 1,40 kuruştan satılmaya başlandı.

Çukurova'nın önemli salça üretim merkezlerinden Osmaniye'de kırmızı biberin kilogramı 1,40 kuruştan satılmaya başlandı.

Osmaniye Sebzeciler ve Komisyoncular Esnaf Odası Başkanı Murat Yalçın, gazetecilere yaptığı açıklamada, biberin, hasat edilmesinin ardından sabahın erken saatlerinde Osmaniye Belediyesi Sebze Meyve Toptancı Haline getirilerek, alıcılara sunulduğunu söyledi.

Burada salçalık kırmızı biberlerin kilosunun 1,20 ile 1,40 kuruştan satışa sunulduğunu belirten Yalçın, fiyatın ilerleyen günlerde artabileceğini dile getirdi.

Yalçın, Çukurova bölgesinde vatandaşların salçalarını kendi imkanlarıyla yapabildiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Biber salçası, Türk mutfağında önemli bir yere sahip. Bölgemize şuan salçalık biberler, Adana'nın Karataş ve Karaisalı ilçeleriyle Hatay bölgelerinden geliyor. Burada insanlarımız kışlık salçalarını kendi yapıyor. 1,5 ay boyunca salçalık biber telaşı yaşanıyor. Ağustosta hasadına başlanmasının ardından semt pazarlarındaki tezgahlara çıkan kırmızı biber, zahmetli yolculuğun ardından salça yapılarak yılın 365 günü sofralarımızdaki yemeklere ayrı lezzet veriyor."

Hasattan, salça yapımına kadarki aşamalarda çok sayıda insanın istihdam edildiğini dile getiren Yalçın, "Kırmızı biberin tarladan hasadı, kamyonlara yüklenmesi, sebze haline getirilmesi, buradan satışı, nakliyesi, biber çekim makinelerinde çekilerek salça haline getirilmesine kadarki aşamaları düşündüğümüzde çok sayıda insan ekmek yiyor ve büyük bir ekonomik girdi sağlıyor." dedi.

Yalçın, mahalle aralarında salçalık kırmızı biber satıcılarına rağbet edilmemesi gerektiğini ifade ederek, bu konuda belediye ekiplerinin denetim yapmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Murat Yalçın Çukurova Osmaniye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title