Haberler

Osmaniye'de Balkan Göçleri-Savaşları ve Günümüz Türkiye'si Paneli

Osmaniye Belediyesi tarafından "100.Yılında Balkan Göçleri-Savaşları ve Günümüz Türkiye'si İçin Çıkarılacak Dersler" konulu panel düzenlenecek.27 Haziran Çarşamba günü saat 20.30'da Cebeli Bereket Kültür Merkezi'nde düzenlenecek panelin...

Osmaniye Belediyesi tarafından "100.Yılında Balkan Göçleri-Savaşları ve Günümüz Türkiye'si İçin Çıkarılacak Dersler" konulu panel düzenlenecek. 27 Haziran Çarşamba günü saat 20.30'da Cebeli Bereket Kültür Merkezi'nde düzenlenecek panelin yöneticiliğini Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ruhi Ersoy yapacak. Panele konuşmacı olarak Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Av. Özcan Pehlivanoğlu ile eski milli futbolcu ve Balkan göçmeni Saffet Sancaklı katılacak.

Belediye Başkanı Kadir Kara yaptığı açıklamada, "Belediyemizin işleri sadece altyapı ve üst yapı çalışmaları değildir. Bunlar bizim asli vazifemizdir. Bu çalışmalarımızın yanında sosyal ve kültürel faaliyetler yapmamız da gerekmektedir. Halkımıza çeşitli konularda bilgi verecek panel, konferans gibi etkinlikler de düzenlememiz gerekiyor. Ülkemizin çeşitli yerleşim yerlerinde ve şehrimizde, çok sayıda Balkanlardaki zulme daha fazla dayanamayarak 100 yıl önce göç etmek zorunda bırakılmış soydaşlarımız bulunuyor. Balkan savaşları şanlı tarihimizde önemli bir yer tutuyor. Biz istedik ki akademisyenler bu tarihi olaylarla ilgili bize doğru ve önemli bilgileri sunsun, zamanında o topraklarda yaşatılan olaylardan Türkiye'mize ışık tutsun. Bir de bu göçleri yaşamış ve Balkanlar'dan, Rumeli'den ülkemize gelen önemli kişilerden bu olayları yalın bir şekilde dinlemek istedik. Bu panelimize tüm halkımızı davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Osmaniye Belediyesi tarafından "100.Yılında Balkan Göçleri-Savaşları ve Günümüz Türkiye'si İçin Çıkarılacak Dersler" isimli panelin paydaş sivil toplum kuruluşlarının ise Ülkü Ocakları, Türk Ocakları, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı ve Türkiye Kamu-Sen'in Osmaniye şube başkanlıklarının olduğu kaydedildi. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gazi Üniversitesi Osmaniye Rumeli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title