Haberler

Osman Attila'nın Ölümünün 34. Yılı

Afyonkarahisar sevdalısı ünlü şair, yazar, folklör araştırmacısı ve eski milletvekili Osman Attila, ölümünün 34.yıldönümünde adını taşıyan Osman Attila İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle anıldı.

Afyonkarahisar sevdalısı ünlü şair, yazar, folklör araştırmacısı ve eski milletvekili Osman Attila, ölümünün 34. yıldönümünde adını taşıyan Osman Attila İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle anıldı.

Osman Attila İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı anma törenine Osman Attila'nın yeğeni Maliye Tarım ve Köy İşleri eski Bakanı İsmet Attila da katıldı. Programda Osman Attila'nın özgeçmişi okunup hizmetleri anlatılırken, öğrencilerde Attila'nın şiirlerinden bir demeç sunarak ünlü şairi andı.

Törende bir konuşma yapan İsmet Attila, amcası ile yaşadığı anılarını paylaştı. Osman Attila'nın doğup büyüdüğü bu topraklardan hiçbir zaman kopmadığını belirten İsmet Attila,

"O bu topraklara bağlılığını 'Çoğunuz beni Ankalarda sanır fakat Afyonkarahisar'da bir dam çökse yüreğim parçalanır' dizeleriyle ifade etmiştir. Amcam şiirleriyle, şarkılarıyla bu toprakların sesi, soluğu olmuştur" dedi.

20 Nisan 1978 tarihinde vefat eden Attila için, program öncesinde Afyonkarahisar Şehir Mezarlığı'ndaki kabri başında dua edildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmet Attila Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title